Gnjavnik do 4. od 1. maja

petek, 4.5.2018 10:17

Jutri ?Kulturno žicanje? od 10h do 13h na koprski tržnici in košnja popoldan, nova pečica in pica, v nedeljo bomo pa še videli.

4. maj 18, petek
Opoldan in nekaj bil Bine v Boteginu v delavnici »Občinstvo zagotovljeno« sam, malo kasneje pa ne več. Spet dež. Še nekaj gostov, Koper poln turistk in turistov. Današnja pošta: 1) MO Kp Pohorskemu bataljonu za kulturni razpis namenja 150€. Hrpeljskokozinska pa DPZNju 711,68€. Z Ministrstva za kulturo končno poslali pogodbo z društvom za zaposlitev. Bil res že čas. Franjo Frančič pogumno načrtuje junijski četrti četrtek v KD Hrpelje, se pa zmotil pri datumu. Sedma čez, Marko kratko poročal s poti iz LJ proti Klancu. RPK spet pozabil delovno pogodbo, se bo prej ali slej spomnil. Jubilejno stoto pivo, ki ga dolžen, proslavil s stoprvim. Deseta čez, Gnjavnik Dodotu (urednik že nestrpen), počasi odhod. Marko bo jutri že dopoldan »Žical« okrog tržnice, na farmi Krkoč njivska dela in razvrat, filmonoči pa tokrat ne.
Alkohol: 1

3. maj 18, četrtek
Poldan in drobiž, spet I.K. v Boteginu. Par gostov, nobene gostje. Peter Tomaž Dobrila s pomočjo Marka B. spisala ugovor SFC-ju. Ugovora MO KP za mladino pa ne bo. 41,21 (0.4121€) centa dnevno nam bodo dajali za program »Odprtost mksMc Botegin«. Lepo. Skoraj toliko. Deseta zvečer, tu MB, zlagala in urejala, Bine prišel po ključe.
Alkohol: 1,25

2. maj 18, sreda
Dopoldan košnja, okrog poldneva obiskovalka in obiskovalec, ki najtrpežnejšo filmonočarko odpeljala v Koper. Nakar še popoldanska košnja. Edini večerni obiskovalec Igor, posedala in umovala ob ogenjčku. Med telefonskim pogovorom z Angeliko našel nekaj šparg. Med telefonskim pogovorom z Markom nič. Bine je pa napovedal delavnico »Občinstvo zagotovljeno« za petek, ker ga včerajšnje poljedelstvo na Tinjanu skurilo. Filmonoč spet za enega samega, ki tokrat ne zaspal.
Alkohol: 1,25

1. maj 18, torek
Še včeraj: Marko včeraj prišel tik pred zdajci, Armando tudi. V Boteginu razkladanje opreme in radijski interviju, na farmi Krkoč pa opolnoči filmonoč za enega samega, ki ne zaspal. Spotoma: krespvi goreli, gasilci imeli dela.
To pa danes: pestro. Okusno. Kar nekaj nas bilo. Folmonoč dokaj kasno za dva, od katerih polovica zaspala, druga polovica pa malo kasneje, ker se počutila sama. Ha. Lepo.
Alkohol: 2

I.K.