Zmanjkalo kurilnega olja

nedelja, 9.1.2022 03:13

Svetoval sem Jasni za govor pri brezvretenčarju.

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:

23h 35 Prosim Arijano naj prinese še drv, da ne bo treba navsezgodaj v mraz po njih. Zaklučila sva razgovor o Matijovem pismu v katerem izkazuje nostalgijo po spominih iz otroštva, dedku in babici. Jasni Hengović sem svetoval naj v svojem štiriminutnem govoru spregovori tudi o inženirstvu trajnostne prihodnosti na zemeljski obli. Ob odlični joti je Arijana ugotovila, da so radiatorji hladni, temperatura pa 18,5. Zakurila je po izmerjenosti popolne izpraznjenosti cisterne, prinesla v nadstropje električno lončenko na kolesih. V "Smrt v raju" je Londončan odkril ljubosumnega morilca, ki je najprej pomotoma ustrelil mladoporočenko potem pa iz strasti z rokama zadavil hotelsko uslužbenko. V Murdochu sta bila zakonca spet razumevajoča do odraslih in otrok, do belcev in rdečekožnih. V Lewusu so na podstrešju odkrili suh skelet. Umorjeni profesor je za seboj pustil številko 500, ki pomeni ime in priimek. Temperatura v dnevni sobi se bliža 21, moja je 37,3.
§§§§ Dvočlanski klobasni konzilij je soglašal. Mačkinenca skočila na kuhinjsko okno k briketom. 16h 55 Arijana prebira rdeči radič, odnesel sem temperirani kos sira Planika v novi hladilnik skladiščne sobe. Z Jadrankom Čalija sva ugotovila, da so najboljše kožarice take kot sem jih kupil včeraj. Se pa je treba potrudit. Predvsem kože je treba skuhat do mehkega zato, da je potem koža v skuhani klobasi topljiva pod jezikom. Strokovni dvočlanski klobasni konzilij je soglašal. Zvedel sem, da bo v Sloveniji letos nepravljično število volitev 4. Za v Državni zbor bo 24. aprila! Predin se je pojavil na oknu kuhinje. "Sila kola lomi!", je bil Arijanin komentar Mačkinencinega prodiranja v hišo. Bom olupil in nasekljal česen ob razmišljanju kaj naj svetujem Jasni za njen govor pri brezvretenčnemu Pahorju.
§§§§ Antifris v TL je. Podrobno sem videl kako je včeraj prišlo do poškodbe dlani in prstov. 14h 18 Med zelo drobnim sneženjem sem razgibalno odkorakal 70. Po Exjade in B vitaminu je telesu prijalo spalno izležavanje skoraj do 11h. Arijana je s poškodovano desnico deklasirala Neredka. Zaradi meni težko zapomonljivega priimka Murdoch sem molče prenesel: " Nositi moraš slušni aparat!". Sosedov Predinu podoben maček Italjanofašista je šepal čez ohišnico Kramarjev. Tlačenka, kulen, kožarice in slani ocvirki zelo verjetno niso dobro vplivali na Arijanino stolíco. Bova pa jedla pač pretežno domače na žlico,kuhano in presno zelenjavo, sadje. Ohlajajoči sem bil ob 8h topel 36,2. Ob 14h 45 mi pumpa tolče z 80 udarci na minuto. Jadran hodi po Slavniku, Arijana pešači. Prej mi je pokazala neposredno in podrobno kako se je zgodilo poškodovanje dlani in prstov. Prstov ni dala v luknje okvirja vrat ampak se ji komolec ni hotel odpreti in je sila zaviranja telesa v gibanju udarila na prste in dlan. Pred sprehodom je danes v TL dotočila antifris in tekočino za čiščenje stekla.

Barko Mrecelj