Zdravilo pod jezik

torek, 11.1.2022 11:47

Beti je milost zelo obsijala

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:

21h40 Služkinja direktorica se je zgnala v posodo. Soglašava: V Boshu se prehitro nizajo imena in dogodki. Šefica lezbijka je žrtev maščevanja svojega šefa. V Poirotu sta se ljubeča morilca ubila (prej tri umorila). Dweynovi so od talibanov iztrgali preživelega usa bombaša. Njegova mama je bila zelo vesela. Vsi Američani smo ponosni. Beti se je spet odprlo nebo. Povabljena je bila v Ljubljano čuvat vnukinjo saj gre otrok jutri na zdravniški pregled in se ne sme okužit v vrtcu. Milošče je danes bil na dveurnem sprehodu. Spekel si je divjega prašiča. Andrej Lukšič podčrtal, da je treba gobji zvarek dat 30 sekund pod jezik saj tam vpijanje zdravilnih snovi najhitreje poteka. Zagon peči na olje se ni posrečil.
$$$$ Pismo Zlatku Bardunu. Izkazalo se je, da so bolnični termometri izmerili 36,4 in 36,6.
12h01 Pravi Tamara, da je hotela doktor Marijana Sabadin pokazati kako v Bolnici za bolnika naredijo vse in takoj. Čakam krvničke in bom spisal Zlatku Bardunu telegram: "Dragi Barduni! Dok čekam u transfuzijskoj galeriji na eritrocite odgovaram ti na ponovogodišnje izveštajno čestitno pisamce. Izvinjavam se zbog neodgovora na tvoj predposlenji mejl. Hvala ti što stižeš napredovati z razumevanju malog slovenskog jezika. Nekako se dakle probijate u Covid uslovima. Čestitam ti za mogučnost zaraditi kao poštar. Je li raznosiš pisma? Moj sin je dugogodina več službenik Pošte (nočni usmerivač). Meni je godina 2021 bila izričito težka. U plučima mi se sakupljala voda, Zapadna nauka nije otkrila razlog. Ali poslje 15. avgusta našli su: napala me je izlječiva tuberkoloza. Kljukaju me antibioticima, stanje mi se jednim djelom popravlja. Milost me obsijava. Na Dodogovoru od prvog januara puštam tragove bezuvjetno svaki dan. Izgleda da ove godine zadnji put upravljam dodatno izolirano stambeno potkrovlje. Veoma drago bi mi bilo ako bi bili vi u mogučnosti doči u Istru. Stanovanje je svakako besplatno troškove častim jer imam 10 hiljada eura na banki. Pozdrav fusbaleru, uličnoj lutalici, stubu vojvodinske prosvete i tebi dragi snalažljivi, žilaviču. Marko"

$$$$ Gorivo tik pred. Razgled na Dolomite razkošen
10h14 Pripeljan, odpravljen z Arijanino voljo in telesom, Covid negativec, od Tamarinih rok virtuozno zaboden (žile niti niso tako zanič) v desnico, po domačih sendvičih s kakavom in z razgledom na Dolomite. Pod sinjim nebom. Bivšemu hladečemu mi je termometer pokazal ob 7h30 37,3. Počutje ne iscuzano. Suho neopran, simbolno preoblečen. Na Klancu Arijana pričakuje dovoz goriva.

Barko Mrecelj