Zbogom termometer

petek, 28.1.2022 09:55

Česen mlelo darilo ročni mlinček .

Sprotno dnevniško povzemanje od spodaj navzgor:

17h 50 Izdelava Zavajona po česnovi juhi, zorjenem mesu in pirini pašti. Pri Korošcih so sami svoji dimnikarji. Bosanka iz Brkinov je babica. V Lekarni so imeli vesoljsko krmilo. Iz Golnika se dr. Svetina ni oglasila. Uspelo mi je razbit HG termometer saj sem pozabil, da sem sredi meritve in hotel ob tem še reševati meso. Novi digitalni termometer je maloprej pokazal 36,6. Česen je zmlel ročni mlinček, darilo družinice Hengović. Arijana je šla na kulturni kavč.
Odgovarjanje zaključeno.Direktorica i služkinja je šinila v Hrpelje in v Kozino. 12h05 Gibalo jurišnilo k vulkanizerju, po denar, v Lekarno, v trgovino. Merim 36,4 ,utrip 74/min. Turška kava je mlačna, dremosed vozil 45 minut. Jani in sinu sem poslal SMS: "Četrti in zadnji del odgovora na Matijevo pismo je poslan. Hvaležen bom za potrditev prejema. Hvala za pozornost in potrpljenje. Marko". Nočni poštar je odgovoril kot iz puške: "Prejeto".
§§§§ SMS v Retnje in na Gorazdovo. Počutje solidno, četrti teden tega leta se izteka, Sanatorij je osončen. Ob 9h25 Vsekakor visok pritisk. V Gradišču se je merilna postaja pokvarila. Na Klancu je bilo zjutraj plus tri. Mene prva jutranja meritev je bila 35,9. Utrip je 70. Arijanina črevca so nekoliko boljša. V zajtrk takoj po vtipkanju. Dober dan!

Barko Mrecelj