Zatvoritev razstave Odtujeno iz Roga

sreda, 24.1.2024 11:27

Petek, 26.1.24, ob 18h, v Boteginu na Glagoljaški 4, Koper

Kratka predstavitev del in projekcija fotografij izvorne razstave leta 2020 v takrat novonastali in neodvisni galeriji X - tovarna Rog, Ljubljana

ODTUJENO IZ ROG - a
Tina Drčar
Postavitev za 4 printe

4 slike, so bile prvič predstavljene javnosti v tovarni Rog leta 2020, v novoustanovljeni neodvisni galeriji X, ki je otrok umetniške skupine RGB.

Koncept galerije X je Postkapitalistična zbirka in moja 4 dela so bila prva razstavljena. Slike so bile naročene in odkupljene od RGB skupine.

19. januarja 2021, se zgodi desant na tovarno Rog, ob deložaciji in rušitvi, prva 4 dela iz Postkapitalistične zbirke (odtujijo, izginejo).

4 odtujene original slike, ki so bile odslikane v akril tehniki na platno, les in juto so sedaj printi : Veliki sejalec, Giljotina, I love Milorad Krstič in Partizanske jasli. Politična vsebina slik je namenska. Groteskno poigravanje z vsebino in tehniko v maniri magičnega realizma in namernega primitivizma. (Tina Drčar)

19. januarja 2021 je bila Avtonomna tovarna Rog v zgodnjih jutranjih urah okupirana in uničena s strani mestnih oblasti!

Razstavni projekt "Preoblačimo ogledala" je bil v letu 2023 podprt s strani Ministrstva RS za kulturo, MO Koper in UPB.
Hvala vsem avtorjem in avtoricam za sodelovanje.

V tem drugem oglašanju v letu 2024 triintridestletno Društvo prijeteljev zmernega napredka želi vsem prejemnicam in prejemnikom naše elektronske liste eno zdravo, mirno in uspešno leto. Hvala za podporo!
Za DPZN
Arijana, Iztok
in ostali člani/članice ter prostovoljke/prostovoljci.


________________________________
Organizacija DPZN in UPB
s podporo Ministrstva RS za kulturo
MksMc Botegin, Glagoljaška 4 Koper
041 764916 Arijana, 041 642236 Iztok