Z žico sečico

ponedeljek, 5.3.2018 11:58

Podžupanja OHK Irena Stropnik darovala in vzdržala eno uro gostega besednega obsevanja.V torek 6. marca bom v LJ med pošto in Prešernovim trgom vsaj dve uri in pol izvajal "Žicanje razkocinsko".

WC dir. DPZN in predsednik Marionetne uprave UPB že v torek 5. marca 2018 najkrajše poročam, napovedujem in povzemam:

Ob 00h 12 na Klancu sta Predin in Arijana nočno pohodniška na dežju in vetru. "Sta zmešana oba!", sem ugotovil. "Ti pa si priseben!", je odgovorila Arijana. Čaj, ki sem ga pozabil spit zjutraj je segret.

Zgodili naj bi:
Danes pred počitkom samo še sveženje Doda.
Jutri, ki je pravzaprav danes nameravam parkirat ob 10h na Metelkovi, od 11h do 16h izvajat performans "Žicanje razkocinsko". Ob 16h30 se odpeljemo vsaj Vasja Cenčič, Marko Kovačič in jaz v Delavski dom Trbovlje kjer bo otvoritev razstave Žarka Bašeskega ob 18h. Na Klancu bom spet predvidoma ob 22h. Zaključil bom s sveženjem Doda in z nujnimi mejli. Iztok bo delovniško dežural v Boteginu, Arijana bo aktivna v pisarni Klanec 18b.

Zgodili smo:
Po temeljitejšem počitku telefonsko izvrtal dejstvo, da bo Urad za mladino plačal UPBju za lani osmega marca. Deset minutni razgovor z Rokom Primožičem tudi o neokolonijalizmu in MOVIT-u. Andrejka Cunjac me obvestila o vrnitvi direktorja Uprave OHK. Po dokumentiranem z.p. zajtrku sem izkoristil priložnost za podžupanjo gotovo naporno obrazlagati, da z Muzejem Klanec 18b nočem biti obravnavan kot najemnik parkirnih mest za starodobnike ampak (sva ugotovila) je treba podpisati soustanovitveno pogodbo v kateri bo Občina hrpelje-Kozina soustanoviteljica v okviru svojih možnosti.Andrej Fister nima nič proti aprilskemu Četrtemu četrtku z njim. Po večernem kosilu sva z Arijano ob dokajšnjem sporekanju vkup spravila pismo UPBju, ki je postalo tudi članek na Dodu.Iztok mi je pomagal pripraviti rekvizite za jutrišnji peturni performans, odpeljal sem ga domov. Zvečer sva z Arijano svežila Doda. telefonsko napovedal se je Andraš iz Budimpešte za v Brankino podstrešje.

Neuradno:
Med nakupom za 15 eurov sem rozine in hrenovke vključil med "Mojih deset" izbranih artiklov. Za odprte rozine sem se bal, da jih bo blagajničar raztresel a jih je rozinam in okolju prijazno prijel. Pri pariški narezani salami pa ni bil opozorjen in mu je snopiček rezin fljosknil na pult. Salame sva vrnila v etui on pa je s papirjem pobrisal pred sabo. Fant v vrsti za menoj ni bil živčen: "Imamo čas!", je rekel. "Tistim, ki imajo denar se najbolj mudi!", sem odvrnil.

Občasno modroglavi izdajalec interesov mladih iščem vsakršno podporo ustvarjalnim radodarnim osebam in nevladnim organizacijam. Moj telefon je 00386 41 318245, naš mejl je drustvo@dpzn.org