Verjetno prvič s spiljenimi nohti.

ponedeljek, 24.1.2022 02:39

S temperaturo 37,6 se nisem želel tuširati.

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


Ob 23h10 komaj čakam na vodoravnijo. Namakanje nog, umivanje tudi med prsti z milom, odščipavanje in piljenje nohtov, osušenje in masaža z afriškim mazilom skupaj s čiščenjem ni stalo več kot 15 evrov! Je rekla, da je nona ni nič plačala. Plačal sem tudi popravilo Kvedrove; je bila zadovoljna. Skromno plačilo za pošteno delo. Hrvati so Islandce komaj premagali v rokometu. V Miamiju so nosili elegantne obleke proti kroglam.

§§§§ Jožef pravi, da je bila nesreča. Mačka ni zanimal zunanji hlad in je ostal v garaži.

19h 15 Po večerji in umorih na podeželju je termometer pokazal 37,4, občutek je zmerna načetost. Oštirjeva žena je zabadala z nožem zaradi varne prihodnosti. Eksplozije ni bilo, ker oštir ni zamenjal bombe kakor je obljubil. Vsi razen zabodenih in eksplodiranih so preživeli. Jožef Školč mi je verjel, da bronaste glave nisem izmaknil. Izginotje umetnine je označil kot nesrečo, ki nas ne krepa. Popoldne sem se v spalnici ob Predinu odpočilno vodoravnil. Arijanina žival je jedla. Upava, da bo lahko tudi scala. Danes več kot 3 obroke vase nisem spravil. Počitek mi pomaga. Kaj pa se dogaja z mano, ne vem. Nizek Khb?
§§§§ Izginila moja bronasta glava. Radiator v kleti ni bil na ničli od hudih minusov v zimi 2020/2021. 14h 58 Kriminalka. Marko Kovačič je prelagal Oltar iz Trbovelj v Vžigalico in bronaste glave Marka Breclja (last Jožefa Školča) žal živali in žal tudi rastline, med v Ljubljano prispelimi predmeti, ni bilo. Z Arijano sva v drvarnici z zabasanim vhodom našla najverjetneje mavčni kalup za vlivanje v bron. Radiator ni bil na ničli ampak na samozaščitnem minimumu (!) od zadnjih hudih mrazov v zimi 2020/2021. Vasja in Jani sta se podpisala pod besedilo, ki jima ga je po mojem nareku poslala Arijana. Podpisala sta se s psevdonimoma. Sem povedal Vasji, da meni tajnost mojega avtorskega prispevka ni bila potrebna (ne nasprotujem sicer, sem pa malo začuden). Nisem dovolil spremembe črk napisa "V milosti" nalepljenemu na temnejšo fotko.
§§§§ Vročinica takoj po vstanju. Nagradna igra je postala nagradna resnica Ob 11h 42 Velika mačka vabi bolehnega Trinoga se razmigat po udarcih usode (pokapljanje proti bolham, morda poškodovanost ob srečanju z drugim mačkom). Čez noč me je napadlo mogoče malomarno pokrivanje ob odpiranju okna. Žalžival je ob 10h toplomer kazal že 37,3. Zunaj kraljuje produšna sivina. Besedilo za "Nagradno resnico" bo treba še nekoliko spremenit. Zofija bo pomagala do laboratorijskih izvidov jeter, sladkorja, S Feritina. Zofija je velika! Od danes naprej Peter Tomaž Dobrila je na fotki iz Novega Sada označen kot intermedijski umetnik, kustos, organizator, tehnični administrator (težkokategornik).

Barko Mrecelj