V turnejo Dušenje

petek, 2.3.2018 10:00

Objava poročil o snegu in o včerajšnjem posvetu ter Gnjavnika. Danes zelena luč županje OHK Saše za prevoz glave Dušenje iz Trbovlja. Samo me je peljal do koncertnega kontejnerja.

WC dir. DPZN in predsednik Marionetne uprave UPB v petek 2. marca 2018 najkrajše poročam, napovedujem in povzemam:

Ob 20h 38 na Klancu diši po palačinkah. Z Arijano začenjava dopolnjevanje in sveženje Dodota. V Boteginu se Iztok bliža zaključevanju dežurstva. Baje se je Angelika ustrašila dežja in Branislava Nušića (ne da se ji v gledališče).

Zgodili naj bi:
Dokončanje današnje in včerajšnje novice in podnapisanje vseh sveže objavljenih fotk. Poslanje besedila in fotk o glavi "Dušenje" vsem, ki so doslej že izkazali zanimanje. Mogoče še malo branje in pošiljanje pisem. Namesto kajenja cigaret akustično petjeigranje molznic.

Zgodili smo:
Danes doslej (20h55)na občinski upravi OHK sem danes zgodaj popoldne dobro opravil razgovorček pri vratih z županjo Sašo, Ester je potrdila strošek prevoza glave iz Trbovelj, bo pomagala razglašati, direktor Uprave Bolčič Andrej bo v ponedeljek pripravil pogodbe za parkirna mesta starodobnikov Muzeja Klanec 18b. Hišnik Bojan Mahnič mi je predal šal za katerega je bil prepričan, da je Arijanin. ravnatelj Osnovne šole danes ni utegnil, sedemindvajsetletni sin Dalmatinca iz Banja Luke je po delavnici izjavil, da je bila obojestransko koristna.Peter T. D. se je strinjal z mojim videnjem turneje glave Dušenje. Janez Leban povedal, da bo komisija na SFC najverjetneje še enkrat odbila ABC Mehkega terorizma (čeprav s Petrom ocenjujeva, da bo to dejanje komisije zahtevna akrobacija glede na prvo oceno prve komisije in glede na najini ugovarjanji).Arijana je objavila Mojce Selak sveže poročilo o včerajšnjem posvetu. V Postojni mi je Samo Vesel razkazal koncertni kontejner mladincev, ki so tudi kidali in plužili sneg. Iztok je delovniško dežural in vmes tudi sprejel naročilo za delavnico programiranja. Arijana je ponovno Mateji poslala vse račune za bilanco (kaže, da je bila bilanca UPB zaključena šele danes),Iztoku je poslala dokumente za refundacijo Peca KUDovega bolniške (za izračun pomagala Nataša B. z letnim seznamom), govorila z Matevžem Pucerjem o računalnikih.

Neuradno:
Janezu Škulju, ki je bil kot predsednik sveta Zavoda MOVIT včeraj glavni govorec po kosilu (pravzaprav je v celoti ta dan na posvetu največ govoril) gotovo ni bilo prijetno slišati mojo trditev, da je MOVIT sofisticirano orodje neokolonjalizma. Po mojem zadnjem govorjenju je zaključil s svojim drugim dramatizirajočim traktatom v katerem je Mojca Selak opazila njegovo ugotovitev, da se bodo nekatere organizacije pač morale sprijazniri z nefinanciranjem. Zaprosil sem že Cepina (pisca projekta ABC of Youth work, predstavitev tega projekta je bila pravzaprav posvet)naj nam da video posnetke celotnega posveta. Najbolj me zanimajo monodrame Janeza Škulja in želim si prevode v slovenski jezik. Analiza njegovega samoobčudujočega izjavljanja bo po moje potrdila mojo domnevo, da pravzaprav ta človek z evropskim denarjem izvaja neokolonializacijsko taktiko in strategijo močnih znotraj Evropske unije.To je isti človek, ki je pred dvajsetimi leti v Moravskih toplicah najostreje nasprotoval moji trditvi, da ustvarjalnost mladih pada.Tega narodnega škodljivca bo treba dobro preučiti. Njegove grožnje so bile jasne in bodo najverjetneje uresničene že letos z razpisnimi rezultati.

Občasno modroglavi izdajalec interesov mladih iščem vsakršno podporo ustvarjalnim radodarnim osebam in nevladnim organizacijam. Moj telefon je 00386 41 318245, naš mejl je drustvo@dpzn.org