Sneg s polno luno

petek, 2.3.2018 01:22

in konec polarnega mraza

Novico objavljamo predvsem, da bo(ste) Dodoljubstvo lažje počakali na Markotovo sveženje in podnapisovanje fotk v spodnjem članku.

Pobudo je dala Nataša, ki je poslala prvo fotko iz Izole posneto v četrtek, 1. marca, zjutraj okoli 11h. Nato (zvečer) se je oglasila Valnea iz Pule in napisala, da ona sicer o snegu nič ne ve, ker ne stopi ven iz hiše, da pa, ko je pogledala skozi okno, je mislila, da je v Mariboru... tako zgledata njeni dve fotki iz Verude. Pozvala je, da naj mi pokažemo kako je na Klancu in v Kopru. Sama sem odšla na nočni pohod od Klanca do Ocizle, ker menim, da jutri (v petek) od snega ne bo ostalo veliko. Vseakakor tako lepo ne bo več. Pri povratku je namesto snega že padal ledeni dežek. Med prvo in zadnjo fotografijo avtomobila na cesti pred našo hišo pa je dvakrat peljal plug. Iz Kopra ni poročil.

Tako je nastal spodnji fotostrip. Zadnja fotka je Predin, ki se mi nikakor ni hotel pridružit v sicer za naju pogosto običajen nočni obhod. Na predzadnji fotografiji pa je slika rastline: njeno ime je nagradno vprašanje; odgovore prosim pošljite na naš naslov drustvo@dpzn.org! Jaz bom razmislila kaj naj bi bila nagrada... :)

Arijana