Sedenje in pisanje

sreda, 2.3.2022 01:38

Doplnjevanje dodota, izdelava primernega teksta in diskografija. Angažirani: Arijana, Andraž in Armando, hvala.

V ponedeljek, 28.2.2022 med 8h in 9h sem odgovarjala na tri sožalne mejle v tujino: Zlatko Bardun - Novi Sad, Mirko Ružičić - Derventa in Ognjen Tvrdković - London.
Ob 10h poklicala Vesna Pajič glede razstave v Libertasu. Vesna Pajič je bila predzadnja oseba s katero je imel Marko v sredo, 3.2.22 popoldne daljši razgovor po telefonu, ji razlagal svoj koncept vsebine teksta ob njegovem eksponatu na razstavi Na valovih roka (Marko bo "eden izmed 24 avtorjev oziroma skupin, ki so zaznamovali obdobje rock glasbe v Istri med 1965 do 2000")... Imel ji je povedati dosti več od tega, kar bi ona lahko zapisala in širil ji je obzorja o njegovem delovanju v Kopru. Takoj za tem zadnji telefonski razgovor, ki ga je opravil, je bil s Tonijem Bračanovim, ki je začuda poklical. Le tega je med drugim zanimalo zakaj je Vesna Pajič potrebovala (od njega) Markovo telefonsko številko.
Z Vesno sva se torej dogovorili, da bom pogledala njen tekst, fotografija je že določena, dva rekvizita sem še predlagala. Kot ponavadi enkrat na mesec okoli poldneva usodni smetarji spraznili kanto.
Ob 18h pot v Koper. Na Kvedrovi srečanje z Valneo in pregledovanje/urejanje podstrešja. Istočasno tam tudi Veber Peliconi, odnašali svoje stvari.

V torek zjutraj, prvega marca, sem pripravila nekaj fotokopij za na Upravno enoto. Odšla do Botegina in tam pustila Žalno knjigo. Bo Iztok pospravil eno površino na kateri bo na ogled. Okoli 11h z Vasjo Cenčičem o projektu za 8. marec pol ure na telefonu. Šla sem v galerijo Loggia pogledat razstavo Emila Memona. Všeč mi je bil kolaž, ki je na stopnišču in ena fotografija na tleh, zanimiva tudi narobe obrnjena. Z Vlasto Hledetovo sva si izmenjali sožalje. Pri Dorini na obisku pokadili cigaret in pretvorili porabo nafte iz cm v litrih in v eurih. Prišla Katarina, ki je pred kratkim imela rojstni dan in ponudila košček sadne torte. Iztok receptor je že bil na položaju pred 13h30. Nazaj grede sem se ustavila pri Črnotičah in šla na krajši sprehod. V zavetju sončno in toplo, na planoti pa mrzel veter.

Arijana