Prazen nič

nedelja, 16.1.2022 09:15

Krvavica nezdrava za črevo

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:

V ponedeljek, 17. januarja 2022 ob 14h 30; krvavico sem preveč obračal in je seveda, počila. Okus ni bil slab, posledice za Arijanina čreva so bile neugodne. Po obrokih sem brez izjeme spal sedé. Mogoče je to v zvezi s podočnjaki, slabim glasom in tržnico. Cvetačo sva jedla namesto krompirja. Ves večer se mi je sprijel v kepo TV kavčenja, ki se ni končala z vtipkavanjem ali s povzemanjem, ker se mi pač ni ljubilo. Katolik v Torontu je spet sodeloval z Nikolo Teslo, spretna lopovica in morilka je hotela prodati smrtonosno orožje proti kateremu obrambe ni bilo. Katolikova ljubica je sprejela prstan in predlog, da si otroke posvojita. Razpadno dremalna nedelja ne potrebuje pomnika. Hvala dodoljubnim za spremljanje tega praznega niča.
Sonce je daleč tu. Jabolko je naribano, košček klobase čaka. 12h 25 Bogdanu sem se tudi zahvalil, ker me je s klicem spomnil na jutrišnje sodelovanje. Arijana gre od brezoblačno nebo potem, ko mi je naribala jabolko. Zvečer bova kuhala sarme. Baje imam slabši glas in podočnjake po včerajšnji tržnici. Počutim pa se kar dobro, v Ivanovi stari majjici tehtam 63,4 kg. Doslej zapisano za včeraj je vtipkano na Doda. Tudi fotke so vgrajene. Se veselim.
§§§§ Neredko ni utegnil niti pisniti. Lisa globoko zimske osončenosti je fotografirana. 8h 45 Zatiralka Neredka si je nataknila volneno nogavico, jutranja lisa osončenosti potuje od termostata centralne do proti lončenki. Vstala sva hkrati pred pol ure, moja temperatura je 36,3, utrip nad 70. Danes sem zaprl radiator v spalnici in vrata od dnevne sobe do postelje. Spet bom zajtrkoval mineštro. Včerajšnje povzemanje bo treba najprej vtipkat, dopolnit in končat. Po civilizaciji bo iz ekspres kavnika kmalu zadišalo. Predin globoko in daleč potuje na kavču. Dobro jutro!

Barko Mrecelj