Odkopala Arijana

torek, 18.1.2022 09:52

Zvečer bila vročina pljučna

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:

V sredo, 19. 1. 2022 ob 11h; včerajšnji Gnjavnik in včerajšnje sprotno povzemanje dodoljubnim prebrana. Včeraj vtipkano tudi dopolnjeno. Iztek povzemanja včerajšnjega dne povzemam samo s pomočjo svoje glave luknjičave. V njej pa je malo ostalo. Arijana se je vrnila iz Butal po 15. uri, ko me je nehal peljat dremosed za drugo krmo. Do 17h sem šel še ležat v spalnico. Malček sem pomagal pri tenkem rezanju radiča. Ajdove cmoke sva s štetjem razdelila na dva enaka dela. Ker se mi je v sredo ob 12h30 na kavču preveč gubalo čelo mi je Arijana odkopala včerajšnje tri epizode. V "Umori na podeželju" se morilka ni hotela ločiti od svojega zdravilišča. Njena najboljša prijateljica je 30 let pisala knjigo in jo na koncu dobro prodala. Glavni detektiv nadaljevanke je umore rešil med svojim in soproginim zdravljenjem. V Miamiju so obsodili nedolžnega za umor lovilke bogatih golfarjev. V njej so se zaredile muhe. Morilec je bil visok vladni uradnik, pomagal pa mu je sodnik. Pri Dwaynu je bila do smrti povožena rejnica bratov katerih oče ju je hotel izkoriščat za preprodajo mamil. Moja temperatura ob 22h15 je bila 37,4 kar je ustrezalo slabšemu počutju in je razočaranje na katerega bo treba biti pozoren. Spat sem šel ob 22h30.
"Ni blema, mlada!" Kaj je ožje in kaj zaledno. 13h20 Moja gozdno mestna soproga poročala o tridnevnem tednu uradnih ur na Občini Koper Capodistria. Nakupila je kar bo potreboval Vijeko na primer jutri na Kvedrovi. Ob radiču bi mogoče šli istrski fuži s sirovim snegom. 36,4 je pokazal termometer pred 70 koraki. Matiji nisem odgovoril na celo pismo ampak sem mu za začetek pojasnil, da so njegova ožja družina Marjana, Julija in on, njegova zaledna družina pa smo Marjanina mama, Jana, jaz in potem Marjane Štrukelj sestra z družinico, Matijevo sorodstvo v Mariboru. Po mojem vedno za podporo in pomoč moj sin lahko računa na svoja roditelja, na Jano in name. Sem si drznil zapisati. Ela se odjavlja iz Kvedrove. Sporoča , da odjavljanje še poteka. Sem ji SMSnil: "Ni blema, mlada!"
§§§§ Matijovo pismo prebrano. Ostanki živil, ki jih je bilo treba pojesti so v vreči prebavljanja. 11h 10 Krvavica, cikorija, klobasa, cvetača so v meni. Ponosen sem. Matijovo pismo sem prebral in med drugim žalžival, zvedel za njegovo željo, da o njemu in o članstvu njegove ožje in zaledne družine na Dodu (prosi) naj ne pišem. Arijana do temeljev zatira Neredka. Med zajtrkom je rekla, da bo po moji smrti živela v gozdu. Spomnila se je tudi na Ivana, ki je priznal, da bi bil rajši veterinar kot pa učitelj. Dodo je zgledno svež le vikend Gnjavnikov nisem še prebral. Ne skrbi me odgovor na Matijovo pismo. Prepričan sem, da se bo dalo zavozlano odvozlati,nepotrebne napetosti pa odpraviti. Ker je osemnajsti si je Arijana polplačo že nakazala.
§§§§ Lisa osončenosti točna. Iz rahlo morečega sanjanja o pravočasnem prihajanju z avtomobilom v službo. 8h 25 Globokozimska lisa osončenosti je zasvetila na levi strani okvirja včeraj očiščenih vrat žgabucina. Hladeči se bolnik sem imel ob 8h 45 36,7 stopinj. Raje bi pouštrčke kot palačinke a mi grofu tokrat izjemoma ne bo ustreženo. Zadišalo je po kavi oziroma po civilizaciji. Hrušk, da bi se medile, več ni. Gladiator v kopalnici sem obrnil, ker se bo Arijana kopala. Dobro jutro!

Barko Mrecelj