Nosečnica umrla namesto psa

sobota, 8.1.2022 10:27

Ivankina vnukinja me je spet pomagala zapakirat.

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


Dobrila bo poročal. Murdoch hodi samo enkrat na teden k maši.V nedeljo 9. januarja 2022 ob 14h 07; sinoči je v prvem Murdochu nastopal tudi Nikola Tesla, zmagujoči v boju z enosmernim Edisonovim tokom. Umrla je 5 tednov noseča takrat, ki bi moral umreti pes. Ljubčku, ki se je nameraval bogato poročiti je bila napoti. Murdoch ni dobil službe v Torontu, ker je bil katolik. Poklical je P.T.D.; dokaj rezgetal je. Tik pred Pravoslavnim Novim letom sredi tega meseca bo za Doda poročal o otvoritvenem spektaklu v Novem Sadu. Režira ga vulkan vizij Dragan Živadinov. Tudi o razstavi v koprskem skladišču galeriji je Peter obljubil dodoljubnim spisati poročilce. Počaščeni smo. V drugi epizodi Murdochove nanizanke je tožilca in sodnika pokončal pobegli zapornik, detektiv šef (ne Murdoch) pa je odnesel celo kožo. Nekako opolnoči sem šel v spalnico kjer sem začel dolg in miren počitek. Ivankina vnukinja me je spet pomagala zapakirat.
§§§§ Dušan na urgenco. Arijani do urgence ni dosti manjkalo. 17h 45 Štamcarja in Hafnerja Arijana spremlja proti starim cestam v smeri Škofja Loka. Oblečen na tržnici sem bil skoraj kakor si je želela samopoškodovana direktorica. Pred mojim odhodom se ji je namreč posrečilo nevarno pretegnit členke prstov in dlan desnice tako, da je ob hoji vtaknila prste v luknji okvirja vrat dnevne sobe. Je sedela na stopnicah ob rastlinah, jokala in masirala. Na urgenco ni bilo treba. Manjkalo pa ni dosti. Švargle (slavonske tlačenke s papriko) je prodajalec v uri pred mojim prihodom vse prodal. Mesninar iz Zasavja (Posavja?) je imel tlačenko in tvegal sem kupit štiri kožarice. Pol kile cikorije in glavnati radič ni bilo oličinsko pretiravanje. Poklical v rdeč Berlingo ukleščeni Dušan Kuhar. Odpeljali so ga iz parkirišča za tržnico v kombiju z utripajočimi lučkami. Baje je nekaj narobe pojedel. Bolečina je v bolnici kmalu ponehala. Nekaj časa mu ni pustila niti dihati. Vzroka niso odkrili. Test kupljenih mesnin je pokazal, da je zasavska (?) tlačenka odlična, kulen zelo dober. Mlčk je za trpežnost vpijanja Prijatelja Mlčka in sebe je Štamcar (sva se že nekajkrat srečala v Ostrigi) pripeljal z očetovim brezvinjetnim avtomobilom nekaj po tretji in pol. Dopotovala sta po starih cestah. Šofer je po gledanju vozišč nekoliko manjkalo gledanje svojega mobitela. Mlčk povedal, da je Nataša na tričetrt dobila programski denar razpisa Ministrstva za kulturo. Njegov brat poučuje na Kitajskem deskanje na snegu za bodočo zimsko olimpijado. Rok Primožič (bivši direktor Urada za mladino) je zelo zagnan vodja družbenih dejavnosti na Občini Škofja loka. Štamcar je skladiščnik. Mlčk je za trpežnost vpijanja prejel krajec kulena in pol Kosmotove klobase. Arijana je gostoma skuhala čaj, meni je po kavi začela kapljati kri iz nosa. Ustavila se ni ure dolgo. Kožarice se mi zdijo mastne ne pa kožaste. Če pa so kože zelo dolgo kuhali pa se topijo in dajejo vtis podoben maščobi.
§§§§ Grdi razvadi stran od mene. Mačkinenca si mogoče pokriva ušessi zaradi hrupanja peči. Ob 9h 30 je predzadnji odstavek včerajšnjega dnevniškega povzemanja vtipkan. Arijana v sončnem dopoldnevu razrezuje italjanski praznični kolač (panatone s suhim sadjem). Temperatura ohlajajočega je bila 36,4, utrip 74, počutje kar dobro. Veseli me, ker nič ne boli in z lahkoto uresničujem iztrebljanje grdih in škodljivih razvad jezljivosti in zamerljivosti. Skutino blitvino špinačna plastnica gre dobro z belo kavo. Postrežnica bo zakurila v lončenki. Ve zakaj si Predin pokriva ušesi s preostalo taco med spanjem v garaži. Zato, ker tako zmanjša hrupanje peči centralne kurjave. Še prvi odstavek današnjega povzemanja vtipkam in odhod na tržnico kjer se ne smem spet prehladiti. Dober dan!

Barko Mrecelj