Moj pravi glas baje nazaj

petek, 7.1.2022 01:26

Poirotove sive celice so neverjetne

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:

00h 30 Poirotu se je zazdelo čudno a so njegove sive celice odkrile vse. Rešil je nedolžno, na obešenje obsojeno, odkril je zastrupljevalko s čajem, osrečil je dedinjo s primernim moškim zanjo. Čeprav sem popil pol šilca kave, se ne bojim nespečnosti. Sosedu Italjanu je popustila ročna in je Citroenov zadek poškodovan. Na Gradišču je temperatura minus devet . Arijana trdi, da se je vrnil moj pravi glas.
§§§§ Prvo pismo o lastninskem prenosu. V Dwaynu je oče pripeljal fanta nazaj k hčeri. 22h 40 Arijana se je vrnila iz sprehoda z mačkom. On je ostal v garaži. Ravnokar sem pisal Matijotu in Jani zaradi lastninskega prenosa. V zadnjem stavku sem podčrtal, da zamerljivost in jezo iztrebljam iz svojega repertoarja grdih razvad. Mladi Morse je v raziskavi umora zagazil v hladne vojne špijonažno zadevo. Ena stara profesorica z dušilko mu je rešila življenje. Thursday se je odločil upokojiti se. V Miamiju je zločinec hotel dvakrat prodat ugrabljeno dojenčico, ki je na srečo preživela prevračanje avtomobila. Dwaynovi so po 40 letih odkrili morilca človeka, ki se ni obesil ampak so mu mrtvemu nataknil vrv okoli vratu. Dwayn je svoji hčerki pripeljal nazaj fanta.
§§§§ Hud kliping v Primorskih, fotka v Mladini. Oče sinu, da je rit, sin očetu, da mu pripisuje svojo lastnost. 15h 45 Po mojem ironičnem poklicanju sina Matije z geslom "Te pokličem pred Božičem!" (danes je Pravoslavni Božič) je razgovor postal razprava o zamujanju leta že napovedovanega prenosa lastnine stanovanja na Kvedrovi od mene na Matijo. Nazadnje sem izustil: " Si ena k sebi obrnjena rit!" On pa: " Nikar mi ne očitaj svojih lastnosti!" Poslovila sva se zimsko hladno.Arijana je bila na daljšem kramljaju pri Korošcih. Pes se je v igri prinašanja zelo slinil. Jadranko povedal, da sta dve tretini strani v Primorskih nogavicah o Kosmotovem Četrtku. Tudi Mladino je za kupit, ker vsebuje kliping.
§§§§ Pouštrčki, pouštrčki!Kaže, da moja teža niha sorazmerno z ravnijo Khb. Ob 11h 50 Arijana valja pouštrčke, v Ivanovi stari jopi tehtam 62, 8 kg. To je 3,5 kg manj kot pred prejšnjim vkapljavanjem. Kikirikijevo olje je po enih virih najmanj po drugih pa najbolj rakotvorno. Včerajšnje povzemanje dodoljubnim moram le še prebrat, popravit, onaslovit in opodnaslovit. Včerajšnji Gnjavnik moram prebrat, ga popravit pikico, če bo treba, del njegove vsebine pa vključit v podnaslov. Prvi pouštrčki so pred mojim nosom. Dober dan!

Barko Mrecelj