Medolomski izrazni ples

četrtek, 20.1.2022 09:54

Devetindevetdesetim procentom Chikaška šola predpisala trdo življenje.

Sprotno dnevniško povzemanje od spodaj navzgor:

Petek 21. 1. 2022 ob 11h45; sinoči v Dwaynu je pobival pobegli bombaš, ki je hotel umoriti tudi detektivovo hči. Zločinca mogoče verjetno ščiti odkrinkana sumljiva agentka, ki morda verjetno vodi celo mafijsko organizacijo.. V Miamiju je oče končno potegnil sina izpod materinega pokroviteljstva. Zrihtal je sinu tudi stanovanje. Zdravila je izmaknila forenzičarka. Sumljivo in čudno. Daljši film o posledicah Chikaške ekonomske šole je bil. Bogatenje enega procenta prebivalcev in trda usoda devetindevetdesetih procentov je bila ena od poglavitnih tem. Arijan je zaspala. Ob 23h 30 sem se zavedel, da Arijane več ni. Predina nalašč pustil iz dnevne sobe čeprav je izvajal pred vrati medolomski izrazni ples.
§§§§ Odgovor Matiji na prvi odstavek."Želim razigran dan!" je tipično medolomilsko voščilo. 19h 05 Vijeko in Arijana sta zamenjala ventil kotlička v stranišči, iztok kuhinjskega umivalnika je brezhiben. Glavni dotok vode v stanovanje je zaprt na Bosićev predlog. V Kopru ni bilo megle, od Črnega kala nsem pa je gosta. Svetinja je izginila. Sinu sem odpisal na prvi odstavek njegovega pisnega zapetljaja. Svoj sestavek sem shranil v zbirko "Posprava". Zala bo imela dostop, dodoljubni pa žal, ne, ker je pač taka želja mojega edinca. V svojem dopisu sem zavrnil namig, da se mi vsi prej ali slej zamerijo. Namig sem označil kot podtikljaj in ga uvrstil med smeti sinovega pisma. Za zraven k smeti primerjave zaledna družina-zahrbtna družina. Občina Jadranko Čalija ima nov telefon na dveletno odplačilo. Za razliko od Slavnika ga žal še ni osvojil. peter Tomaž Dobrila je intermedijalni umetnik, kustos, organizator in tehnični administrator. Po novem ga gličem Medolomilec.
§§§§ Plastnica vrhunska. Arijana z Vijekotom na popravljalnem randiju. 14h 57 Tudi Arijana ob slovesu mene, pastirja goveje juhe opozarjala na ovinke. Današnji drugi odstavek dnevniškega povzemanja mi je ukradel pol ure v sodelovanju s kilavim delovanjem mojega starega računalnika. Zelo posrečila se je kuharici špinačno skutina plastnica. Trmasti jedec starega kruha sem si pomagal z belo kavo. Na današnjem članku je že peterokraka nageljeva zvezdica. Armando Šturman Trač bo pozdravil Samantho. Mene pa pozdravlja Tomaž Domicelj, hvala, ga pozdravljam nazaj naprej. Tudi Mef in Domicelj sta baje skregana. Ker naš vsem priljubljeni Drago Mislej nikakor ni pizdun ampak je pač le z nekaterimi skregan. Arijana je na pospravljalnem randiju z Vijekotom. Nad Sanatorijem je gosta sivina a na papir pisat v kuhinjskem kotu se še da brez elektrike.
§§§§ Spoštujeva pitno vodo. Spoštujeva tudi osvobajanje Arijane iz medijske sence mene dušilnega hrasta. 11h 45 Krempljev štrudl po ploskih Arijaninih dlani odhaja iz dnevne sobe suh. Po dremosedu s termometrom pod pazduho; pokazal je 36,5. Maljevac mlajši je pohvalil zamisel intervjuja z mojo od mene osenčeno soprogo za Radio Koper Capodistria, LJRTVSLO, Svet. Intervjuiranka mu je poslala fotografijo. Na njej je rdeča zvezda razcvetajočega se nageljčka none Ivanke Filipčič Markučič. Poklicala je Silvana, nekdanja članica stranke Akacije. šele 10. januarja je ugotovila, da Tončija Kuzmanića več ni. Ona se preživlja s pomočjo soljudem. Zanimalo jo je kako raztros, če pa je na spletu namestitev žare. Ob 12h Arijana odnaša posodno posodo v vedru. Na WCju jo bova pitno vodo še enkrat porabila za splakovanje. Zadnji alzacijski biskvit je v pločevinasti škatlji, masa za peko je v novem hladilniku shrambne sode.
§§§§ Poklek ob starem računalniku. Naš izsesavani zdravstveni sistem lepo sodeluje z Matildo. 9h 25 Arijana je pokleknila ob moj računalnik in utrdila kontakt. Če bo treba bo kasneje zamenjala kabel. Franjotu preglede napovedujejo predaleč naprej. Zjutraj ob 7h 30 mi je termometer pokazal 36,7. Dežlja. Na mačka seveda, ne. Že dokaj ur je objavljen P.T.D.ja spis o otvoritvi v Novem Sadu. Arijana me je vprašala, če bom kaj jedel, do kdaj me bodo basali z antibiotiki, ali nameravam kaj telovaditi. Zajtrk po vtipkanju na Doda. Dobro jutro!

Barko Mrecelj