Gnjavnik do 9. od 2. februarja

petek, 9.2.2018 10:19

Dnevi se daljšajo. Sonce bo. Gremo pustovat. Ha.

9. feb. 18, petek
Poldan čez, prvi gost v Boteginu nesojeni svetovni popotnik RPK. Danes v oskrbovalstvu, v ponedeljek ima varnostni izpit. Arijana in Marko in verjetno še kdo v Mariboru, velika galerija Kible, na vodenem obisku razstave. Dr. Igor prinesel nekaj toplega za Marka in koga drugega iz zapuščine njegovega očeta. Angelikin čokoladni znanstveni članek objavljen tudi na Dodotu. Kulturnim projektom in programom v MO Kp letos manj kot 40000€ (umetnost), nekaj več kot 100000 ljubiteljski dejavnosti, likovnogalerijska, samostojna in založništvo pa vse skupaj ne 15000€. Sosed bivši soldat raportiral, odhaja v Črno goro. Za par tednov. Kasna ura, dogovarjanja za jutri. Vremenu navkljub bo kot kaže mineštrica in še kaj na farmi Krkoč. V Boteginu pa – bomo videli. Kasno popoldan verjetno bo kdo. Dezinformacije pri domačih. Pustovanje! Hura!
Alkohol: 1,25

8. feb. 18, četrtek
Popoldan na šefovi 90letnici, tokrat ne odpadena. Simpatično in preobilno. Ulala. Z nočjo doma. Kužica moje sestrice bila krepko prizemljena. Zdaj je malo manj prevzetna. Najbrž ne za dolgo.
Alkohol: 0,4

7. feb. 18, sreda
Pred osmo na koprski Gimnaziji, tamle triurna delavnica Mehkega terorizma v sklopu njihovega Kulturnega maratona. Ajaj, kako zgodaj! Bilo pa dobro. Mlade slušeteljice in slušatelji ne mogli zbežati, ker bili kontrolirani. Program dogajanju in vremenu primerno malce spremenjen, samo krajevno. Opoldan na kasno napovedani tiskovki sevada nikogar od novinarjev, pregledali pa celoten videozapis današnjega dogajanja. Nekaj gostov. Dogovor za naslednje dneve, ki bodo spet razpisni. In potujoči za nekatere. A&M pojdeta v petek v Maribor. Kasen gost RPK kaže založil, izgubil ali pozabil ključ domovanja. Šel ne prav dobre volje proti vlamljanju domov. Angelika na RŠ o grenki poti čokolade. Skoraj deveta, RPK našel ključ v ključavnici. Spada tam. Ga razveselil. Skoraj deseta, odhod.
Alkohol: 1

6. feb. 18, torek
Odpeljali opremo na gimnazijo. Pred sedmo spet v Boteginu. Vmes, ko prišel še po par podaljškov in stojalo, na ulici krepko petelinjenje sosedov. Se ne pomirjalo, vedno zagretejši bili. Policiste okoliški že obvestili, soseda urarka se pametna raje zaprla v urarno. Zvečer še malo miganja, Doganetto objavljen, papirji za jutri so, letake šel fotokopirat Marko. Izdelava novega mobigarderobija za jutrišnji dogodek. To bo vsekakor megaizdelek. Prmejdun.
Alkohol: 0.75

5. feb. 18, ponedeljek
Priprave za kulturni maraton, pa tudi že razpis za kulturo v KP občini. Rok naslednji ponedeljek. Direktorica CMK sicer prijazna, telefonsko bo za morebitne pogovore dosegljiva, fizično pa ne. Mnogo dela.
Alkohol: 1,25

4. feb. 18, nedelja
Celodnevno lenarjenje.
Alkohol: 0

3. feb. 18, sobota
Do noči in dlje pri sosedih Hunih. Kar tako, brez povoda, pač deževno in pišno. Se obnašali čisto upokojensko. MB bil vmes v Boteginu.
Alkohol: 1,25

2. feb. 18, petek
Razpisno, za mladino v koprski občini, tokrat predlagatelji DPZN. MB baje grozil direktorici CMK. Dopisovanje na Dodotu. Razpis pa oddan kar pred polnočjo.
Alkohol: 1