Gnjavnik do 7. od 4. februarja

ponedeljek, 7.2.2022 10:44

Otvoritev razstave ?Prešerna posprava Marka Breclja? na Prešernov dan ob 19h v Galeriji Vžigalica.

7. feb. 22, ponedeljek
Arijana organizatorka mi zgodaj popoldan telefonirala kamlu potem ko se kovidno samotestiral in bil negativen. Ob dveh in pol naj bi se srečala v Boteginu, ampak potem ogled in domenek prostora za pogostitev po Markovem pogrebu opravila sama. Ob dveh in pol na polici pred Boteginom novi svečki mame Kovač, zaradi vetra neprižgani, kmalu gostje. Arijana tudi. Dogovarjanja o naslednjih dnevih in prevozih na jutrišnjo otvoritev razstave, o ozvočenju, Samuele v nahrbtniku odnesel svojo mavčno glavo. Aktivist Nevijo bil glasen tudi z ulice. Prinesel pa kavo. Še gostij. Organizator in glasbenik Šik dobrodošel gost. Poleg darila z Briča prinesel tudi posnetke lanskega Izola Mjuzikfesta. Poslušali. Valnea se informirala iz Pule, pride v KP pred koncem tedna. Deveta in pol, skoraj odhajanje, spet aktivist Nevijo, tokrat s tukajašnjimi vljudnimi Pirati. Ne dolgo. Dobro.
Alkohol: 1,25

6. feb. 22, nedelja
Ljuba sporočila, da pozitivna, potem tudi Arijana, da Ljuba pozitivna. Se bom jutri testiral. Z Angeliko kasno popoldan v Boteginu. Na nabiralniku obešen kčobuk z rožicami in napisom »Marko, koprčani te bomo pogrešali«. Pa dve svečki na polici. Tudi fantje so na olimpijskih igrah dobro skakali. Dve gostji, Irena Urbič in prijateljica. Svečki in klobuk verjetno prinesla mama Kovač. Ob osmih Angelika v LJ. Še telefonskih pogovorov, SMSjev, mejlov. Renata in Moro pozdravljata iz Burkina fase, Moro bo kmalu srečal Marka, sta zapisala. Deveta čez, se spomnil, da moram še kaj postorit in bila enajsta čez, ko odšel.
Alkohol: 0,75

5. feb. 22, sobota
Nekaj telefonskih klicev. Skrbna Silvana hotela pomagati. Kmalu popoldan Angelika iz Ljubljane, šel ponjo na avtobusno. V trgovino, dovoz nujščin v Botegin. Si ogledala smučarske skoke, so bile punce odlične. Lepo. Aktivist Nevio tu z darili, naju nameraval odpeljati na obisk k Arijani na Klanec, ampak Arijana imela dovolj dela tudi brez nas. Še nekaj gostov, Ksenija in Mirko tudi med njimi, malo po šesti proti domov.
Alkohol: 0,5

4. feb. 22, petek
Ob desetih Arijana pri nas v Semedeli. Sem koj vedel, da Marko umrl. V Boteginu ob dveh in pol. Marku v spomin mnogo gostov in gostij. Z darili in brez. Samo V., Nataška, sosed sindikalist žerjavist, soseda urarka in sosed urni jadralec, pa Neva in BBB, RPK, Bine, Ksenja, Andraž, aktivist Kravos, Martin Kraški in Nastja, dr. Igor, Igor Jakomin z desetimi litri vina, Jadran, Ljuba... Današnjega gnjavnika ne bom prilepil na Dodota, ker Arijana že objavila odličen zapis. Enajsta, skoraj vsi gostje odšli, pa prišla še umetniška združba z otvoritve razstave Emila Memona in so na ulici odigrali par Markotovih komadov pod vodstvom Vatovca in Dolesa. Lepo. Emil podaril svojo plato. Ratala polnoč in skoraj ena. Čas za hrano in spanje. Noč.
Alkohol: 2

I.K.