Gnjavnik do 4. od 2. marca 24

ponedeljek, 4.3.2024 10:38

Po svetu se dogaja mnogo svinjarij. Poročati o njih je kaznivo. Početi jih pa ne.

4. mar. 24, ponedeljek
Dopoldan dežkasto in prehranjevalno, popoldan v Koper. Botegin odprl ob treh, pred sosedom urnim jadralcem nič gostov. Razen Kocota, ki bil prišel preveriti, če res še ni nove razstave. Pri njih doma je pa razsajala viroza in so jih bolela rebra. Zaradi profesorskega kašlja. Ne oslovskega. Franjo poslal darilo Simoni, prej ali slej bo v društvenem nabiralniku. Njegova knjiga »Evtanazija« je v prodaji. Predsednica Arijana in še vedno šarmantni penzionist Marino tu skoraj istočasno. Z Arijano najprej o danes, Marino in naključni Mirko imela nekaj časa za izmenjavo mnenj po dolgih letih, potem pa o gradbeništvu. Semedelski sosed Srečko na srečo imel ravno časa. Sta z Arijano pregledala Botegin in stanovanje zgoraj. Se bo poleg tega še kaj našlo, mladca za zdaj delo zanima. Občasni prostovoljec poljedelec RPK dobil, kar mu bili dolžni in nekoliko zmanjšal dolg. Ni kej. Jutri naprej.
Alkohol: 1,25

3. mar. 24, nedelja
Hura! Malo sonca. Končno na farmo Krkoč. Obrezovanja, nabiralništvo. Prve tamkajšnje šparge.bodo za šefico. Spet dež, torej v dolino. K Marini rojstnodnevki in Gustiju za kratko s sladico, ananas in nazdravico sta prispevala onadva. Imata šparge na vrtu. Angelika v LJ. Zvečer I.K. malo v Boteginu. Kratek pregled stanja in dogajanja po svetu. Ta Avstrijec. Mar bi skočil malo manj. Grr.
Alkohol: 0,5

2. mar. 24, sobota
Oskrbovalno in kulinarično v Semedeli, potem pa dež. Nič na farmo. Domačna opravila kratka in sladkanje dolgo, zvečer z Angeliko privoz in prinos tekočih nujščin v Botegin. razen naju dveh gostov nič.
Alkohol: 0,25

I.K.