Gnjavnik do 31. od 29. januarja 22

ponedeljek, 31.1.2022 10:20

Spanje dobro dene. Menda ga bo ja to noč dovolj.

31. jan. 22, ponedeljek
Ob enajstih in pol kustos Vasja telefoniral, tokrat iz Botegina. Skrbnik v večdnevnem delu. Šefica Krkoč takrat po večdnevnem skoraj nespanju še spala. Hefe tudi, ob dveh bil še v postelji. Dobro, se dovolj nahodil in kontroliral. V Boteginu ob dveh in pol. Edina gosta občasni poljedelec prostovoljec RPK in sosed urni jadralec. Za danes čisto dovolj. Vasja odpeljal kipe iz vitrine in z ojačevalca, nekaj stolov, zagotovljeno občinstvo in sugurno še kaj. Na ekranu računalnika pustil knjigi. Super. Ampak pojdem kar domov, čeprav ob desetih zvečer še zgodaj. Malo zjebčkan.
Alkohol: 0,75

30. jan. 22, nedelja
Ob osmih zjutraj nekaj mira, ne dolgo. Hefe spet od WCja do WCja in kontroliral. Pa rojstni dan ima danes, 94. Od rojstnodnevnega kosila zaradi neprestanih nuj bore malo pojedel, z veseljem zmazal le košček torte, ki mu jo včeraj prinesel. Telefonsko spet s skrbnikom razstave Vasjo, še vedno bil v delovanju na Markovcu. Če pride nocoj v Botegin, bo bolj kasno. Jaz popoldan vendarle šel. Sestrična pediatrinja in sestrica, ki tudi zdravstvena delavka, na daljavo svetovali, šel v lekarno po prebavno sredstvo za hefeta. Ni poceni. Vmes smučarske skakalke in skakalci še bolj daleč skakale. Edini gost sosed sindikalist žerjavist. Zgodaj domov z lekom za hefeta. Vseeno spet neprespana noč, okrog pete zjutraj se pa pomirilo. Dobro.
Alkohol: 0,5

29. jan. 22, sobota
Hefe od zgodnjega jutra hodil po stopnicah gor in dol od sekreta do sekreta in vmes preverjal če vse pod kontrolo, pred poldnevom se umiril. Torej na farmo Krkoč. Tam kmalu tudi Marina in Gusti, sta pri sosedih hunih vzela mere kočici na drevesih. Za streho. Kmalu odšla. Z občasnim prostovoljcem poljedelcem RPKjem sva do skoraj večera še umovala v sončnem dnevu, vmes začel s friziranjem oljk, on poskrbel za pomladitev grmov sivke in rožmarina. Pa kutine in tudi granatnega jabolka. Četrta in pol, RPK proti Planjavam z analognim odganjalcem psov, ker z leti ugotovil, da digitalni ne deluje dobro, jaz v Koper. Dostava tekočih nijščin v Botegin. Telefonsko s kustosem Vasjo, ki bil še vedno zakopan v skladiščni arhiv DPZNja KultuRezidence Markovec in nocoj ne bo utegnil v Botegin. Verjetno jutri. Vmes smučarske skakalke in skakalci daleč skakale. Torej domov, kjer hefe Krkoč spet nemiren in hodil od WCja do WCja. Neprespana noč.
Alkohol: 0,75

I.K.