Gnjavnik do 24. od 22. januarja 22

ponedeljek, 24.1.2022 10:33

Objavljati resnico je nevarno. Za tolažbo: saj je bilo tudi prej in bo.

24. jan. 22, ponedeljek
Rana ura, v Burkini Faso naj bi se uprli vojaki. Predsednik naj bi bil pridržan. Vlada pravi, da naj bi razmere bile že pod nadzorom. Hm. Renata tam, menda bo ja vse dobro. Prvi gost v Boteginu ob dveh in nekaj Samo V., prinesel darila in vrnil dolg. Na prijateljskem informativnem obisku z vnučkom v vozičku rdečelasa redna udeleženka Likejevih predavanj v MKCju, prvič tu, ker vmes življenje ubiralo druge poti. Pozdravlja. Občasni prostovoljec poljedelec RPK poročal o danes v Planjavah. Sosedovi oslički podrli ogrado in zbežali na sosedovo njivo. Vrnil del dolga, zvečer pa pustil Boteginu v varstvo bicikel, ker bi bilo kolesarjenje v hrib z zajetno špežo prenaporno. Osma čez, v medijih zapisano, da so v Burkini Faso vojaki odstavili predsednika, razpustili vlado in parlament. Vojaki se zbirajo tudi okrog in v Ukrajini, roka pravice vodilne demokracije na svetu je dolga. Pojdem domov.
Alkohol: 1

23. jan. 22, nedelja
Domačni opravki in dolg kasen zajtrk. Angelika popoldan v LJ, Botegin zvečer par ur odprt ampak gostij ne gostov ne bilo.
Alkohol: 0,5

22. jan 22, sobota
Pred poldnevom na farmi Krkoč, delovna ekipa tam že prej, hiška na drevesu pri sosedih Hunih še nima strehe, jo bo imela kmalu. Kulinarika super, ogenjček grel, vseeno hladno (nič čudnega sredi zime), s temo v dolino. Dostava tekočih nujščin v Botegin okrog sedmih, smučarske skoke s kokicami gledala dva. Uspešno navijala.
Alkohol: 0,69

I.K.