Gnjavnik do 21. od 19. februarja 22

ponedeljek, 21.2.2022 10:07

Po dolgem času spet na bencinsko pošto.

21. feb. 22, ponedeljek
V boteginu ob enih. Mladinskorazpisno, edina gostja nekoč soseda MKCja, vljudnostno informativno, edini gost občasni prostovoljec poljedelec RPK. Včeraj iz bližine farme Krkoč videl jato gosi v formaciji, letele so proti severu. Ga spomnil na socialno vlogo. Začelo dežljati. Arijana telefonsko poročala s Klanca, kjer res deževalo, še prej poslala spisek lanskih bančnih prihodkov in odhodkov DPZN. Sedma in drobiž, razpis Uradu za mladino dokončan, spremno pismo in dodatki tudi. RPK odkolesaril, nič več gostij ne gostov. Odhod s papirji, škarjicami in lepilnim trakom.
Alkohol: 1

20. feb. 22, nedelja
Spet dolg sladkalni dopoldan v Semedeli. Ob treh v Boteginu, na RŠ že od dveh oddaja v živo »In memoriam Marko Brecelj«. Štiriurna. Ob štirih in pol telefonsko vključili tudi mene. Gostja takrat bila že Zala Dobovšek. Ob petih dvajset v eter s poti iz Železnikov poročala tudi Arijana. Pa Mateja Koležnik potem. Dragan Živadinov za konec, kar bila napaka, kajti imel je povedati mnogo več, kot bilo še časa. So se radijci spet odlično pripravili. Mnogo Markove glasbe, ki je še nikoli prej slišal. Bila oddaja toliko zanimiva, da se do konca ne lotil razpisovanja. Spet do približno desete. Noč.
Alkohol: 0,75

19. feb. 22, sobota
Sladkalno v Semedeli, popoldan razpisno v Boteginu. Arijana telefonirala, jutri pojde z Binetom po limuzino v Železnike. Bine pa po Renato, ki se vrača iz Burkine Faso. Ob desetih zvečer konec delovanja za danes. Z Angeliko se dobila pod cvetkastim mandljem. Nenapovedano filmonoč preskočila, kulinarika v njeni režiji odlična.
Alkohol: 0,5

I.K.