Gnjavnik do 17. od 15. januarja 22

ponedeljek, 17.1.2022 10:22

Med desetimi najpremožnejšimi zemljani ni žensk, v zadnjih dveh letih ratali še nesramno bogatejši. Ampak zna biti, da nihče od njih zadnje dneve ni nabiral šipka in bil izključen na nogometni tekmi.

17. jan. 22, ponedeljek
Rano zjutraj zdravstvena in prehrambena oskrba šefice in hefeta, srečal slikarja Bineta, ki se iz šole vračal proti domu, sonce na markovški market posijalo malo pred deveto. Hefe Krkoč je ob devetih in pol doma na toplem spet spal. Ob dveh in pol v Boteginu. Kar gostov do noči, gostje nobene. Marino, ki je modro svetoval, sosed urni jadralec, ki pozabil na za danes napovedano ulično skupščino, Samo V. tudi modro svetoval, občasni prostovoljec poljedelec RPK trikrat. Štirikrat. Ni modro svetoval. Ko odbicikliral, so slovenski rokometaši vodili proti črnogorskim, do prihoda dr. Igorja tudi še, potem ne več. Kaj češ. Eni bili veseli, drugi žalostni. Tokrat Samo V. ne bil tisti, ki spil zadnji deci vina. Skoraj deveta, s Kosmotom telefonsko informativno o glasbi in slikarstvu. Še vedno nobene gostje danes. Bo čas za odhod. Hrana!
Alkohol: 1,25

16. jan. 22, nedelja
Dolgo sladkanje, kasno popoldan Angelika v LJ, jaz v Botegin. Ne za dolgo. Edini gost agitator profesor Nevio.
Alkohol: 0,5


15. jan. 22, sobota
Uau. Lep dan. Sonce. Dopoldan prehrambena oskrba šefice in hefeta, opoldan na farmi Krkoč. Tam blizu pri osoedih Hunih kulinarika, z Angeliko vmes nabrala nekaj šipka in srečala nova šparžišča, kasno kosilo bilo super. Potem pa nogomet. V par minutah mi uspelo podati za gol (Angelika), ki ga kapetan nasprotne ekipe ne hotel priznati in dr. sodnik, oče kapetana nasprotne ekipe, me izključil zaradi nešportnega vedenja na travnatopeščenem terenu. Nepotizem. Ampak najboljši komad najboljšega benda s svetlikajočega zvočnika v že temi bil. Tista, ki je lahko čupala je čupala, kratkolase in plešci pa ne. Ob šestih in drobiž dovoz tekočih nujščin v Botegin, še športnega udejstvovanja kot gladalca do osmih in drobiž. Smučarski skakalci so tako dobro skakali, da bilo že po zadnjem jasno, da so slovenski zmagali. Pol pa domov. Nova garažna hiša tu blizu ni bav bav. Čisto uporabna.
Alkohol: 0,69

I.K.