Gnjavnik do 14. od 12. februarja 22

ponedeljek, 14.2.2022 11:16

Hvala vsem, ki ste prišle in prišli, od blizu in daleč.

14. feb. 22, ponedeljek
Opoldan nas bilo na koprskem pokopališču mnogo in ob enih še več. Rosljlalo. Govorci Andraž, Jadran, Matija. Marka v žari so odpeljali k njegovim staršem. Hitro je šlo, rutinsko, ob dveh naslednji pogreb. Pri sosedih vinarjih kratka zakuska, gostje se poslavljali, Arijana navzoča samo telefonsko, predvsem z Belo in Burićem, ker doma na Klancu v kovidni izolaciji. Ob štirih približno zadnji, čeprav mislil, da bom odšel med prvimi. Šefica in hefe v Semedeli v deževnem popoldnevu dremala, ob petih v Boteginu. Kmalu potem gostje iz Budimpešte, Krškega, Maribora, Tolmina tu. Pa še Planjavec, ki na Arijanino željo fotografiral prisotne in ji fotke poslal. Bela zamenjal kupček CDjev Tudosok in njegovo knjigo za knjigo, ki jo podaril Vasja Cenčič. Slovo v dežku na pomolu ob sedmih, v tem času Botegin varoval RPK. In potem zelo počasi domov.
Alkohol: 1,25

13. feb. 22, nedelja
Na, pa sta šefica in tudi hefe Krkoč koronsko pozitivna. Sta sicer čisto dobra, razen kihanja. Zanju danes skrbela hčerka, ki ravnokar nesimptomatično prebolela, jaz na varni razdalji, razen najnujnejšega. Ljuba pa ratala negativna. Angelika me pobrila. Kasno popoldan ki bil že večer prišel v Botegin. Franjo tu prej. Prižgal svečko na polici, poslal na mejl fotko osebnega slovesa. NLP na napovedanem obisku. En od njenih mačkov je Oskar, ampak ga kliče Mucolini, ker jo pozdravlja z iztegnjeno tačko. Ob devetih domov, šefica in hefe sta gledala televizijo. Telefonsko z Arijano tudi o jutri.
Alkohol: 0,25

12. feb. 22, sobota
Še včeraj, skoraj polnoč: moški v morju v koprskem mandraču, zagozden pod stopnicami plavajočega pomola med plovili, naključni reševalki in policista, ki ju priklical jaz. Opolnoči ga ogromnega in mokrega in prezeblega izvlekli iz vode, nadaljnje reševanje prepustil strokovnjakom. Pihalo je in mrzlo bilo.
Zgodaj popoldan Angelika iz LJ v KP, sva se z avtobusne odpeljala na farmo Krkoč. Arijana sporočila, da kovid pozitivna. Angelika testirala RPKja in mene, negativna. Zvončkov še ni, trobentice komajda pokukale. Pogovor s kiviji, z Angeliko v Koper, občasnega prostovoljca poljedalca prepustila lepemu popoldnevu. Prinos nujščin v Botegin. Sva bila edina gosta. Skakalci so dobro skakali, penice pa, ki so v resnici cigarete, poslal za Simonen Franjo, ki nehal kaditi.
Alkohol: 0,5

I.K.