Gnjavnik do 10. od 8. januarja 22

ponedeljek, 10.1.2022 10:20

Sodišča za nekatere ko je treba delajo hitro in ko je treba počasi. Se vse poravna in vse je v redu. To je temelj pravne države.

10. jan. 22, ponedeljek
Hefe Krkoč po zajtrku razmišljal o prekopavanju balkona, potem pa lupil mandarine zase in šefico, jest jih ne hotel. Jima z vrta prinesel še mandarin. Še eno ali dve nabiranji, potem jih bo za letos konec. Lepo. Medtem se odgovornici za javna dela Zavoda za zaposlovanje in MO Koper na telefonske klice ne odzvali. Ni panike, bomo zrihtali. Ob dveh in pol v Boteginu. Matevž poslal pozdrave in fotki z Osankarice. Prvi gost prostovoljec poljedelec RPK ne bil zelo presenečen, ker posnetki postavljeni na glavo in je tukajšnji pretok podatkov za njegove moderne naprave počasen. Bivši sosed Pako z jabolkom tudi tu. Jutri bi zamenjal mizo za mizo. Nova po fotki sodeč verjetno uporabljivejša. Arijana tu v hitrici s prekmurskim breskovcem, ki čisto dober. Podarjeni zunanji disk bo na Klancu uporaben. Dr. Igor spet na obisku. Na Amundsenovi in Scottovi raziskovalni postaji na Antarktiki trenutno 26 Celzijevih stopinj minus. Lepo poletje, tudi nekaj sonca bodo imeli v naslednjih dnevih, ampak takrat bo malo hladneje. Na severnem tečaju podobno. Sonca ne bodo videli, luno čez nekaj dni pa. Skoraj osma, video na Klanec poslan, malo kasneje prostovoljec snemalec z biciklom v veter in klanec proti Planjavam. Deseta čez, skrbnici UPB Mojci še poslal podatke za poročiljenje, potem pa domov. Noč.
Alkohol: 1

9. jan. 22, nedelja
Nedeljsko s hišnimi opravili. Po dolgem jogurtnosadnem zajtrku z Angeliko v Boteginu spet na daleč moralno podpirala smučarske skakalce. Potem me pa Angelika zvabila na suši v večerni Trst, ker po skoraj dveh letih kovidiranja pogrešala nekaj čisto normalnega urbanega.
Alkohol: 0,375

8. jan. 22, sobota
Lep dan. Opoldan nas bilo pri farmi Krkoč sedem, par ur kasneje enajst. Dvojno rojstnodnevanje in ponovoletno srečevanje. Odlična kulinarika, ogenjček, potem seveda sonce dol in počasi odhajanje. Z Angeliko v Koper, dovoz nujščin v Botegin. Menda zadnjič izkoristila popustljivost zapornega količka. V Boteginu seveda še zamaknjen ogled vrlih smučarskih skakalcev, edini gost še družbenoaktivni Nevijo, ki včeraj in danes zjutraj v eni od portoroških igralnic na ruleti prislužil 10€ v drugi pa dobil kavo. Ob devetih odhod.
Alkohol: 1

I.K.