Gnjavnik 12. januarja 22

sreda, 12.1.2022 10:53

Ni kej. Danes precej. Jutri naprej.

Po kasnem sadnoovsenokosmičastem zajtrku za Angeliko in sadnojogurtnim zame ob dveh v Boteginu. Sonce prvič letos za par minut posijalo na zidek pri vratih. Ravno hotel telefonirati, me javnodelna skrbnica MO Koper prehitela. Pogodba podpisana, šel ponjo. Skrbnici dal mandarini, eno za moralno in eno za stvarno podporo. Na stopnišču navzdol me srečal prijazen mladenič, ki me opomnil, da bomo imeli skupno razstavo v LJ. Na videz ga maskiranega poznam, še vedno ne vem od kod. Ha. Bo že. O razstavi v Ljubljani, Galerija Vžigalica, kot zapisano na njihovi spletni strani:
MARKO BRECELJ
8. 2. 2022–15. 3. 2022
Marko Brecelj bo na vseslovenski kulturni dan zaskvotal obstoječo postavitev v Galeriji Vžigalica z izbranimi predmeti in dokumenti iz mehkoterorističnih akcij ter z arhivskimi posnetki performativne prakse znotraj njegove glasbene kariere.
Marko Brecelj. Legenda jugoslovanskega rocka, pevec Buldožerjev, kantavtor, pesnik, socialni delavec, producent, performer, umetnik in mehki terorist, ki je močno zaznamoval slovenski in jugoslovanski kulturni prostor. Unikum slovenske kulture zadnjih 50 let.
Aktivistka Ljuba tokrat razposlala peticijo za Tarčo, oddajo na menda ja javni RTV Slovenija, ki je kar naenkrat ni na sporedu. Voditeljica dregnila v osir. Pravzaprav v kanglerišče. Občasni prostovoljec poljedelec na občasnih obiskih. Sosed urni jadralec se prilagodil novemu prometnemu režimu za Kidričevo in Glagoljaško, ampak on je športnik in ima do koraka in besede vse preračunano. Najemodajalka kulturnega skladišča Starod poslala tipajoče obvestilce o polletni najemnini, Marka ne upala poklicati. Ji odpisal, da naj ga vendarle pokliče, dobode ko pride. Z Arijano telefonsko malo po sedmi. O UPB, poročanju in danes. Skrbnici UPB Mojci in njej poslal podatkov kar jih imam. Profesor politik Nevio mimogrede, stodrugi obiskovalec razstave, Bine po gledališki predstavi in ustvarjanju risanke po dolgem času spet tu, stotretji. Kmalu enajsta, hrana!
Alkohol: 1,25

I.K.