En mesec brez Marka

nedelja, 6.3.2022 04:26

Bo treba spet pogledat koliko je burja pometala z gerberami in nageljni.

Četrtek, 3.3.22
Dopoldne pospravljala malo okrog hiše, na prijaznem klepetu sta se ustavila mimohodna soseda Vitjan in njegova žena. Plačevala sem račune pogreba in oglasov. Skuhala sem paštofižol in spekla zrezka. Bila na daljšem sprehodu okoli hribčka Marije Snežne. Doma, po mizah začela zbirat plakate Četrtih četrtkov. Z A1 sem urejala napačno izplačan račun za januar, vmes klicala Zala. Dogovarjali sva se o možnosti sestanka za ta vikend, njihova ekipa bi prišla do Kopra. Z Iztokom dva daljša razgovora; zanimalo me je kako je prišlo do tega, da je njegova pogodba o zaposlitvi nična. Baje so na Zavodu za zdravstveno zavarovanje vpisali napačno kodo, potem pa se ni dalo popravit pogodbe, ker nimamo podpisnika. Narejena je škoda saj se bo zaposlil najmanj 15 dni kasneje. Glede na to kakšne izkušnje imam z ZZZS (npr. kako njihove komisije brez milosti zavračajo podaljševanje bolniške, kako so grozljivo natančni pri zahtevkih za povračilo bolniške in še bi se našlo) menim, da bi se morali za tako napako krepko opravičiti in povrniti škodo.
Petek, 4.3.22
Vasji O. je poročilo o prostovoljskem delu končalo v smetnjak, ponovno pošiljanje. Valnea spremenila načrte in bila že spet v Puli. Blaž Veber potrdil prihod na Kvedrovo. Odšla okoli 15h20 in pozabila vzet plakate. Na Kvedrovi ob 18h sva se z Blažem poslovila. Zalila sem rože in Iztoku in Katarini sporočila, da me danes ne bo. Burja in mraz. Tomaž Kosmač poslal sliko.
V soboto sem se globje lotila iskanja plakatov za razstavo kar pomeni, da sem tudi pospravljala zanemarjene kote. Vmes po travniku spremljala in obiskovala Predina. Telefoni: Lili od Bete, Miličeva, pozdrav Samuelu, Vasja C. glede teksta za razstavo. Iz Sarajeva je poklical Markov bratranec Slavko, ki živi na Nizozemskem; povedal, da v Sarajevu postavljajo muzej Rock glasbe (ali nekaj podobnega) in da je mnenja, da bi Marku morali dati (ob Buldožerjih) posebno mesto v tem muzeju. Privolila sem, da posreduje mojo tel. številko organizatorjem in omenila, da bi lahko bil Boris Šiber svetovalec. Vprašal je "A sin generala Šibera?" sem odgovorila, da ja. Ta dan sem jedla preveč ogljikovih hidratov v različnih oblikah in mi je bilo slabo. Skoraj bi odpovedala odhod v Botegin. Seveda premik mi je dobro del; govorila z Beti in ji povedala, da sem videla Lilca na TVju :). Levica začela uporabljat Markotov izraz "orodje" za stranko. Akacije je namreč Marko od nastanka imenoval "orodje" za omogočanje nevladnim sodelovanje na volitvah, oni pa se razglašajo kot "orodje za spreminjanje sveta na bolje". Marko je bil mnenja, da jim je manjkalo politične zrelosti in občutka za državotvornost v trenutku, ko je bilo treba preprečiti Šarcev odstop in prihod Janše na oblast. V Boteginu dopolnjevala zbirko plakatov, srečanje z Iztokom in Angeliko, na obisku Nevijo, krajši razgovor z Dorino. Tomaž Kosmač poslal članek.
V nedeljo, še vedno posledica prenažiranja. Počivala in opravila par telefonov: Jošt, Zala, Schmidt. In pisala ta tekst. In popila en Brufen Effect. Oče Vasje O. nažalost ni preživel prvega krajca in nadaljno pošiljko sibirskega mraza.

AMB