Zlata doba 1

sobota, 11.9.2021 06:26

Sosed David pohvalil četrtkovo novico. Dodo žuljič.

12h50, sobota: Rifater požrt, Arijana na pohodu, miza jedilnega kota pospravljena. Marka Jenštrleta žal nimam v imeniku.

Včeraj me je poklical Kruno iz Koprivnice, ker ga zanima objava posnetega nastopa dueta "Zlati zubi" v Kranju (Delavski dom?). Spet bil zelo lep dan, Arijana me je preoblekla. Dišim. Ne zaudarjam po urinu brezmadežen. Iz Rižane je pripeljala 5 litrov vode, ni povozila ženske oblečene kot zebra na prehodu za pešce. Tudi štirje divji prašički ji niso prišli pod kolesa. Spisanje in objava dodo žuljiča se mi je zdela pomembna. Podporni sosed Botegina, ki se zdravi po težjem Covidu je poslal pohvalni SMS. Me je obodrilo.

V januarju 2015 je odvetniški dopis v imenu MOK (župana) zahteval od našega društva, da v mesecu dni izprazni prostore na Gregorčičevi 4 in vrne ključe poslovnih prostorov v katerih smo brez premora delovali od januarja 1991. Razmere, ki so nastale so (Arijano, Iztoka in mene) prisilile k "samovoljni" odločitvi vrniti ključe vseh prostorov lastnikom in bistvene arhive umakniti. Delovanje samo pa smo, skupaj z delom pomembnih arhivov, preselili na Glagoljaško 4 v pritličje. Začela se je Zlata doba (januar 2015 - december 2018) zgodovine našega prizadevnega društva, ki je še vedno razseljeno na šestih lokacijah in skuša pospraviti po razdejanju, ki ga je povzročil Nebodotični. Mogoče največji privatno javni spletni arhiv Dodogovor o prelomnem (razkrižnem) januarju (februarju) 2015 natančneje poroča. Kogar zanima, naj si izvoli. Meni je bilo važno za začetek poudariti, da je DPZN še vedno razseljeno. Olajševalna razlika je le v tem, da nam je priskočila na pomoč MOK z večletnim brezplačnim najemom ene učilnice nekdanje osnovne šole Gradin.

Barko Mrecelj