Z lopato naprej

nedelja, 15.4.2018 11:55

"Infekcija na vasi" spisan. Peco KUDov pride, če pride Ester. Družina Zdrav duh na zdravem kolesu mimo Klanca 18b. Danes Krogenje FAP Belvedur ob 17h 30, semterjajenje ob 21h 15. Podrobneje beri.

WC dir. DPZN in predsednik Marionetne uprave UPB v nedeljo, 15. aprila 2018 najkrajše poročam, napovedujem in povzemam:

Ob 11h47 na Klancu fotke pretočene, še en bjelovarski keks bo vpil kavo. Oblaki varujejo tulipane pred staranjem.

Zgodili naj bi:
Najprej sveženje Doda potem ura in pol vrtnega dela, ura in pol mejlov. Ob 16h45 bi rad obiskal Majkusa in njegovo v Gradinu. Ob 17h30 50 petokorakanih krogov okoli polpožganega kamiona FAP. Ob 18h30 krave molznice akustično in ali Belske duhovne ob čaju okrepčevalnice Belvedur. Ob 19h30 Obisk samoniklega kmetijskega prizorišča Pri Puhovih. Ob 21h olistenje Botegina, ob 21h15 pred Mussolinijevim hotelom Koper "Plamenčki herojem in boju". Iztok je "prost", Arijana bo gotovo kaj delovala v pisarni na Klancu.

Zgodili smo:
Po mojem odhodu s Klanca mimo prikolesarila družinica kulturnega urednika Primorskih Andraža Gombača. pa sem ravno mislil nanj zaradi četrtega četrka v maju in sem poklical Želka Pelicona (zastavila sva temelje pogovora na vizijah iz razgleda teh krajev in najinih let). Za rokopisno spisanje besedila v Glasilu OHK na Glagoljaški 4 nisem potreboval dosti več kot uro in pol kar je zame hitro. Semtertjajenje imelo dve mladinski srečanji. najprej je pri Taverni na Kidričevi izstopil mlad eleganten Dolenjc in je izjavil, da me spoštuje ne vem kako in napravil selfi. Poznava se baje še iz MKSMC, ostalim mladim v avtu sem zaželel nenapihnjenje in neoglobljenje ob srečni vožnji. V parku pri kopališču sta me kako je kaj pobarala štirinajstletni in osemnajstletni košarkar (štirinajstletnega boksarja tokrat ni bilo). Zanimala so ju mamila, moje izkušnje z njimi in koliko let je star moj diler na Markovcu. Odneslo ju je v smeri Popovičevih lokalov, drugič sta dobila kontakte (dam jih samo trikrat)in mi voščila vztrajanje v tem kar počnem.Melodija in "besedilo" za Nebitnico sta bila zelo sveža in sem v Boteginu tudi zloge in višino tonov zapisal.
Danes doslej (13h50)sveženje Doda po obednem razgovoru z Arijano, ki je obsegal tudi dogovor, da bo ona založila 500 eurov za svoje pol plače. Šla je na nenapovedan nabiralniški sprehod sama.Med pospravljanjem sem pelkorakal in s fotoaparatom posnel spet drugače svežo Nebitnico.

Neuradno:
vesel sem, ker so koračnice pred heroji vedno bolj sveže. Njihova prodornost je rezilo mladinskega dela, ki ga je umna komisija Urada za mladino odrezala od sistemskega sofinanciranja.@ Moj sin Matija je danes prvič kosil z motorno kosilnico Made in China za 360 eurov.

Občasno modroglavi izdajalec interesov mladih iščem vsakršno podporo ustvarjalnim radodarnim osebam in nevladnim organizacijam. Moj telefon je 00386 41 318 245, naš mejl je drustvo@dpzn.org