Včerajšnjo novico rešila inštruktorka

sreda, 13.1.2021 05:12

Vse meritve utripa pod 100. Na vrhu Iztokov Gnjavnik, kao sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor

13. jan. 21, sreda

Hoj hoj. Ob dveh laboda čepela ob zamrznjenem »Velikem kanalu« na koprski Bonifiki. V Boteginu birokracija cel dan, za DPZN, na Klancu tudi, za UPB. Nič gostij ne gostov. Arijana poročala s Klanca, Marko tudi, nocoj ne pride v Botegin. Se pomilostil. Skoraj osma, hura! Vendarle Valnea na obisku. Hitro ratal čas za odhod. Jutri naprej.

Alkohol: 0,5

00h 30 Oblečena za zimo Arijana odhaja sprehodit Mačkinenco. Dvakrat zadostno in dobro sem si zapelzaigral Trotoare. @ Od 17h do 18h sem na kavču spal potem pa sva z Arijano udarila po Gavrilovičevi pašteti s sekljano čebulo in razdišani panceti Puhovih. Ob 19h sem si predpisal delo v stanovanju in hotel nadaljevati s povzemanjem današnjega dogajanja. Zgrožen sem opazil, da je včerajšnja novica nazadovala. Arijana jo je izkopala iz globine Niča in skali sta se mi odvalili tudi od obeh ledvic. Retardiranca me je poučevala petindvajset let prepozno in prosil jo bom še za honorirane minute. Do regresa včerajšnje novice je prišlo zato, ker sem vzporedno dopolnjeval Doda po dveh poteh ne da bi se tega zavedal. Rešila mi je tri ure dela. Gledala sva dober finski film o preprodajalcu slik, ki sposobnemu vnuku zapusti znamenitega slikarja Kristusa. Slika ni bila podpisana, ker jo je umetnik dojemal kot ikono. "Ponižno je treba sprejemat svojo usodo" se mi je prilepilo na možgansko skorjo. Z Vasajem (Vasjem Ocvirkom) sva sestavila stavek roja izstreljenih mejlov: " Nismo omagali, ne bomo vam pomagali!" Hojs je javno objavil višine plač in imena ter priimke policistov v Sloveniji. Radio Študent nam je poslal seznam ustanov, organizacij in oseb, ki ga v tej ŠOU krizi podpirajo. Med njimi je celo Mladinski svet Slovenije. Tudi njihove izjave smo prejeli. Grem h Krleževi enciklopediji. Lahko noč!

Zdravilni razgovor s sekretarko. Objava prispevka o RŠ Zale Bezlaj. 16h 50 Dobro sem si zapelzaigral "Jesenje haljine". Arijana je zaprla polknična vrata in zatisnila s penasto gumo hladnemu zraku dostop v dnevno sobo. @ Danes je nespečnost spala z mano do 8h30. Poleg išijasa Arijano napada tudi vrag, ki ga je treba splakovati s hladno vodo. Franjo posredoval vest, da na piranskem pokopališču ni več prostora niti za žarne predale. Zala mi je najprej poslala svoj spis na neobstoječi naslov. Ljubeznivi priložnostno vladni uradnik P.T.D. je poslal povezavo na revijo "Tema" v kateri je tudi njegov spis. Po telefonu mi je svetoval o poročilu, ki me je skrbelo. Sekretarka za kulturo mi je povedala ime in priimek skrbnice pogodbe, posvetila kar nekaj minut mojemu poročanju o projektu "Slovosnosti 2020" in izvedbenih objektivnih težavah. Skala se mi je odvalila od jeter. Z Mojco Odgovornico sva zadovoljna; ona z uporabnostjo Doda pri poročiljenju, jaz z njenim uporabljanjem. Zadnji dve meritvi utripa sta bili 85 in 83. Včerajšnjo novico dopolnit in uredit je bilo zamudno. Andrej Kondorjev s SNSom javil, da bo jutri zmogel. Sem mu odgovoril: "Ne sekiraj se. Mir in rodovitnost se marata!"

Barko Mrecelj