Uprizoritev proizvedena

sreda, 18.11.2020 02:20

Valnea spet v Sanatoriju. Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor (pod zapisom uprizoritve). Danes od 17h do 20h v mksMc Botegin " Tovarnica nevarnica".

Današnji proizvodni proces na naslovu Glagoljaška 4 bo seveda potekal v skrbi za zdravje vseh udeleženih. Iztok Krkoč in Marko Brecelj bova z morebitnimi soproizvajalci (soproizvajalkami) souprizorila triurko v kateri morejo sodelovati zdravi analogno, oboleli pa zgolj po telefonu in skozi spletno pošto. Svoje morebitno telesno prisotno sodelovanje prosim najavite na 041 318 245 ali na 041 642 236. Sprotni zapis današnje uprizoritve:
19h30 Doslej so bila uprizorjena tale dejanja: "Blagovna menjava" (sosed žerjavist je na ulici dobil 6 mandarin in podaril pivo), "Poročilno čakanje" (Iztok je poročilil, nikogar ni bilo, do teme se je zmračilo, prvi krajec ni več tako špičast), "Šofer TL je zadremal" (po zaparkiranju na Glagoljaški se mi ni dalo takoj vstati in me je dremosed ugrabil za 25 minut. Vmes je Iztok dvakrat potrkal na sovoznikovo šipo, ker se je bal, da mi je slabo). Iztoku sem po vnosu scenografije poročal o stresnem razgovoru z uradnico Davčne uprave, o zahtevkovnem kreganju, vrnitvi Valnee iz Ljubljane in blagodejnem obisku vodoelektričarja po katerem voda več ne trese. Ta redni uprizoritveni sestanek se danes imenuje "Kje je 10000 eurov?" 20h18 Zadnje dejanje uprizoritve "Tovarnica nevarnica" se je imenovalo: "Ta stol za Sašu Stojanovića". Peti se je dalo skozi zaščitno masko. Avto, ki je zaparkiral Tovorno limuzino ne utripa več.


22h 46 Arijana ib Valnea glaedata film, moja T je 37,0. @ Valnea se je zgodaj popoldne sama brez premora prišofirala iz Ljubljane. kadi samo še tri cigarete dnevno. Podarila nam je vsem trem vrečko domačih keksov. Arijana je pri Korošcih nabrala radič. Zdravitveni protokol in krljenje sta me spet preveč zadržala. Mladi mojster je zamenjal bojler, ki več ne trese. Po uprizarjanju je Iztokov Boss dobro zadel. Naš vrli predsednik je spet sprožil štalo s svojim podpiranjem naprednih držav Poljska in Mađarska. lanena skuta z borovnicami in rjavim sladkorjem je bila dobra. Kratko sem pisal Goljaninu in preuredil današnjo novico. Lahko noč!

Budnica iz Davčne uprave. Arijana sestavlja dokumentacijo za zahtevek. 12h 59 V sončnem vremenu diši po kurji juhi. Trenutno vzdišje ni napeto niti zapsihirano. @ Ob 9h 30 me je uradnica Davčne uprave poklicala zaradi desetih tisočev eurov, ki jih bo treba v bilanci DPZN za leto 2019 pojasniti. Rok v katerem moramo to z našim računovodstvom urediti, je osem dni. Od uradnice sem zvedel, da meja za davčno nezavezanost ni več 25 ampak 50 tisoč. Janko je poslal povezavo na odličen članek bivšega urednika Ferala o gneči na komemoraciji v Vukovarju. Koordinatorka Katja je povedala, da našo pogodbo Minister je podpisal. Mojca Selak je imela z mano dokaj minut psihosocialnega dela. Arijana se je lotila graditve seznama računov in zelo pritiskala name. Tudi jaz sem vpil nanjo. Andrej Marković je povedal, da je Tončijevo predavanje z razpravo dve uri dolgo. Valnea je najavila svoj današnji prihod v Sanatorij. Gospa Koder je zelo pohvalila intervju na Valu 202 potem, ko prvič zaradi svojega kašlja ni mogla govoriti z menoj.

Barko Mrecelj