Upanje fuč

torek, 12.3.2019 11:53

Podjetnik Valter Krmac odpovedal sodelovanje v projektu Kulturno skladišče. Na farmi Krkoč vrtno socialna dejavnost. Botegin odprt zvečer, objava drugega spisa "Posprave" Mateji K.

Zgoraj Iztokov Gnjavnik, pod njim dnevniški povzetek Barka Mreclja od zgoraj navzdol:


12. mar. 19, torek

Dopoldan in popoldan na farmi Krkoč. Lepo. Hefe posadi nekaj krompirja, šefica rabutala radič pri bratu Šiljotu, jaz se ubadal z oljkami. Tokrat gnojenje pred dežjem in zaradi naglice obrezovanje po trenutno trendovski metodi brezlestveno na prvi strig. Z RPK se sicer polpoldan domenil za pivo in sončenje opoldan in pol v olivnjaku pod Pučami, pri Planjavah, a glej ga možaka, odpešačil kar na farmo Krkoč. Ga tam dobil ob treh, vsaj delal družbo hefetu. Nisem edini, ki tako hitro pozabljam. Je pa bil potem priden. Obrezal granatno jabolko in kutino. Ob šestih po odvozu RPK v KP ter šefice in hefeta domov v Semedelo, v Boteginu (A&M bila že prej). Prvi gost koj nato dr. Igor, ki zaradi svetobolja ne more spati. Trpežni prostorodajalec Nevijo tudi tu, informativno. Se pravi, da res prihaja pomlad. Skoraj deseta, razen soseda žerjavista nič več gostov. Poslušanje glasbenih ponudb, ne bo za priporočat. Na Dodotu ob desetih in pol še nič današnjih novic. Skoraj odhod.
Alkohol: 1,25


v sredo,13. marca 2019 ob 9h gosto povzamem včerajšnji razgiban a ne obetaven dan. Zjutraj v Izolski bolnišnici žila desnice uhajala a ne ušla. Možje servisa Marjetice pod pokopališčem bili zelo prijazni. Žaga Tomosa Iskra nima rezervnih delov, sklopka ne zagrabi. Motorki je verigo obrnil dobrodelni mehanik tudi zastonj. Valter Krmac ob 11h 15 nazdravil s prozorno pijačo a njegova desna roka z barvanimi lasmi povedala, da časa ni škoda, ker bo čas tudi takrat, ko nas več ne bo. Potem direktor ob krmi povedal, da so delovnoinšpekcijske in druge ovire za projekt "Kulturno skladišče" nepremostljive. Bo lobiral s svetnikoma Olivnihv Občinskem svetu. Iz Trbovelj (Delavski dom)prosili naj odpeljem umetniško ropotijo, ker jim zavzema toliko prostora. Od mene prizadevnica zvedela za projekt "Oltar v umiku", se bodo pogovorili z ministrom. Na AMZS so me spet naklonjeno obravnavali a v petek zjutraj starodobnika nepreklicno odkipajo v OHK. To zvedela tudi Andrejka Cunjac. V Boteginu sta se Arijana in Samo pogovarjala o popravilih najemodajalske etaže. Skuhal sem čaj ne prav dobre volje in zdravstvenega počutja, popravil privez napisa "Zaprto". Pod Kvedrovo nisem našel ključa a med iskanjem po vrečkah naletel na pogrešano rdečo kapico. V Boteginu crknila WC žarnica. Na Klancu z Arijano ob obilju zelene krme z zavajonom nisva pogrevala nesporazumevanja glede mojega nakupa nove električne žage. Televizenje po obedu je bilo rušilno za psiho, ženski smučarski skoki glavna zguba časa. pred spanjem sem spisal drugi spis nove knjige "posprava" Mateji Koležnik. Objavi, spat šele pred eno zjutraj.