Tri zlogomelodije danes

sobota, 16.5.2020 03:04

Tretja je v sedemčetrtinskem ritmu. Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor.

23h 57 Tretja zlogomelodija danes me obseda. Arijana gleda film o minevanju življenske ljubezni.@ Podnapisal sem fotke za tri dneve. Sunil sem Neredka in odlil vodo iz talečega se hladilnika. Na TV sva zasledila prispevek o koprskem gledališču, ki ga zaključi nekoliko osladen a pop govor župana Bomboma. Dober udarec. Nrbodotični Palmizelj bi lahko bil upravičeno zaskrbljen. Ljuba je v primorski kroniki odlično performirano izjavila. Druga me je napadla zlogomelodija, ki ji ustreza besedilo "Vaju ni". Še sreča, da sem jo s fotoaparatom posnel pred ogledom tri leta starega filma o dveh pobičih prijateljih v Vzhodni Nemčiji kjer je bil sistem tako nečloveški. Dosušil sem hladilnik in spet brnita dva. Današnji obisk ima daljše Trajanje seje a Odstotek ogledov ene strani je visok.

Odprta meja s Hrvaško. Na Farmi hrane preobilje. 18h19 Arijani četrt ure še ne dovolim kosit trave. Šla je pozdravit mačka.@ Poslala sva Janku in Kuštretu današnjo zlogomelodijo "Tajanje hladilnika". Franjo je zjutraj ob osmih z zvoncem zbudil Iztoka na Farmi, prinesel češnje , nešplje, ohrovt in zelje, pokadil štiri cigarete in spil eno pivo, povedal, slišal manj. Iztok se je potem vrnil k direktorici zaključit počitek. Odprl sem Franjov zadnji mejl z naslovom "??????" in odgovoril. Z Arijano sva poslal pismi Janku in Kuštretu s priponko "Odtajanje hladilnika". Notranja ministra Hrvaške in Slovenije sta obznanila prost pretok državljanov čez državno mejo. Pire krompir in divjačinska sarma sta se zelo vlegli. Iz Sanatorija se bova premikala jutri, sveže fotke so objavljene, ptič mladič že kar dobro leti. Vsi smo ponosni.

Po protokolu in delavnici čokolade. Zlogomelodija posneta. 15h03 Arijana obdeluje fotke in spravlja video, jaz prvič danes tipkam.@ Arijana pokončna že od 8h30, jaz šele od 9h30 cca. Vreme senčno, od ptičje družinske delavnice letanja opaženi samo starši. Dvakrat sva pogledala risanke, ki jih je poslal Janko. Poleg tega sva zdrsnila v ponikalnice časa; smešne nesreče, ki te potegnejo v svoje brezno. Posledica: Siore Spie sva slišala samo rep. Vasja Kustos bo naredil izbor za razstavo Bele Mariasa v mksMc Botegin. Kolostrant noče biti Angel smrti. Predsednik krajevne skupnosti Koper center soglaša: letošnji 15. maj je bil nepozaben. Gadafi spet dela na Slovenskih železnicah, kolostracije samo v Sežani so mu pretesne.


Barko Mrecelj