Tokrat bo skuta the best

ponedeljek, 18.5.2020 12:33

Večdnevni Gnjavnik objavljen. Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor

00h 50 Arijana bo dala drugi niz fotk pod Gnjavnik.@ Arijana je iz sprehajalnega nabiranja prinesla cvetoči glog, cvetoče bele koprive, šipkov cvet, rudo tik pred cvetenjem, šparglje. Mirjan iz Beke mi je prinesel sveže nabrano belo omelo. Njegov še nepolnoleten sin je golman kadetov v Novi Gorici. Danes mi je končno spet uspelo zbasati vase v zadnjem obroku dovolj tenko rezanega radiča in druge zelene bogatija Sanatorijevega vrta. Moj sin je danes spekel čevapčiče v ponvi. Klientela je bila zadovoljna, solata je bilo zelje, ki ga samo on zna tenko rezati. Na TVju spet nič umrlih in nič okuženih. Še en poslanec izstopil iz SMC in vstopil v SD. To dejstvo Milošu Pavlici ni omililo išiasa, ki po malem popušča. Ne popušča pa njegova soproga, ki kosi travo , nabira češnje in ob tem vsak dan pešači 6 kilometrov. Arijana je z mleka ob 21h posnela smetano, dodala sva Planika kislo mleko in tri ure kasneje primešala sirilo. Predvidevam, da bova jutri vesela oddvojenja sirotke od kompaktnega kislega mleka. Pisal sem Janku dovolj dolgo pismo z vestjo o dveh piščalinih tisočakih. Ob 1h05 nisem prepričan, da bom fotke pod Gnjavnikom še podnapisal. Mogoče pa, ker opažam, da podnapisanost fotk povečuje parameter Trajanje seje. Lahko noč!

Zlate piščali veličastje. Drage soproge radovednost. 16h55 Iztok bo s špohtlom in vodo očistil galebje govno na šipi Botegina. Arijana se bo iz nabiralniškega sprehoda kmalu vrnila. @ Juš Milčinski mi je poslal vprašanja za razgovorček in tudi vest, da je "nekaj malega finančnega" nagrade Zlata piščal dva tisoč (2000) eurov!! Arijana je takoj vprašala, če ji bom posodil kaj za obnavljanje njene nepremičnine. "Mogoče 500 eurov!", sem škrtež odgovoril. Zelo jo pesti radovednost kaj pomeni "jutranje sanje koprnečega" v prvem odstavku današnjega dnevniškega povzemanja. Seveda dnevniško povzemanje ne pomeni, da tisti, ki dnevniško povzemam nimam pravice do zasebnosti. Leo Gantar ima mole in sardelice. Svinjina Puhovih je bila zelo. Franjo poslal brecljijansko pesem in vest, da nam bo Koagulacija vsem polnoletnim dodelila koronskih 285 eurov! Peco KUDov povedal, da se protivlomni vran goni. Njegov pritisk je vztrajno previsok. Baje me je doktor Rajko MUršič na radiu v nedeljo hvalil kot največjega ustvarjalca. Šestindevetdesetletna sestrična mojega očeta Dora mi je pisala lepo pisemce s fotkami mojega deda, strica, babice in sebe iz leta 1938.

Koagulacija plačala. Muhino truplo padlo za radiator. 12h 20 V dnevni sobi sam, Arijana blizu naokrog, v prepihu je 21 stopinj, oblačno.@ Jutranje sanje zaman koprnečega je ukinil ljubeč dobro jutro direktorice, ki je poročala o nakazilih DPZNju in UPBju. Premislil sem kateri stekleni bokal slezovode vsebuje enrat namočeno in kateri dvakrat namočeno. Sedemdnevni pokazatelji so vpisani, slezosodovoda in slezolimonovida popiti. Tudi z mlečkovo malvazijo sva nazdravila. Šilce kave s prvim hercegovcem mimo. Preslica z Arijanino mešanico je izlužena. Pošta pregledana. Franjo Frančič začuda še ni pisal. Dober dan!

Barko Mrecelj