TIGRova nedelja

nedelja, 9.6.2019 02:12

V Ocizli dokumentacija predpohodne proslave s pevskim zborom Praksa. Enajsta uprizoritev "PPF Posprava" v mksMc Botegin izvedena. Arijana oskrbovala vrt Sanatorija. Obisk pri Puhih.

Kao sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od zgoraj navzdol:


V sili močnik, 23,5 v dnevni sobi. 14h10 Iz Sanatorija: v spodnjem perilu po razblatenju tehtam presenetljivih 71,0. Ker so se palačinke prijemale sem moral skuhat ajdov močnik. Arijana je z Ornelo v Miljah na sejmu, mogoče se že namaka v Jadranu. Dopoldne je bilo TIGRovsko praznovalno v Ocizli. Bom poročal, ko pokadim.@ Proslava pred pohodom posvečena TIGRovstvu je bila pod šotorom v Ocizli od 9h zjutraj. Dobro a neozvočeno so pele "Praksa". Županja Saša je povedala, da jo je ponoči nedonošena vnukinja spravila v stanje obupa oziroma panike. Pri občinah Istre pod Slovenci jo moti, da se obnašajo kot država. Ankaranski župan Strmčnik je na primer na drugem srečanju sploh ni spoznal. S svojim govorom je požela dolg aplavz stopetdesetih starejše srednjeletnih večinoma pohodnikov. Slavnostni govorec iz Trsta je navedel tudi sveže primere revanšistične in osvajalske politike v Italiji. Tudi njemu so dolgo ploskali. Marjetka Popovski je upravičila svoj sloves animatorke na antifašističnih proslavah. Kulturnica Ester Mihalič je nastopajoče in častne goste lepo postregla z zeljem, klobaso, vinom in brezalkoholiščinami. Zborovodkinja Edna ni vedela, da smo v Butalah detronizirali Nebodotičnega. Podarila mi je plaketo in preveliko majico v kateri se moram fotografirat.

Barko Mrecelj


Najava, ki je visela na Dodu predolgo a ne sme utoniti v pozabo, ker izvajamo pogodbene obveznosti: "Danes v mksMc Botegin ob 17h triurna uprizoritev "Tretji tiktak za Nevia Miklavčiča". Vstop prost, predčasni izstop 1 euro."