Težek četrtek

četrtek, 14.3.2019 11:43

Zelo naporno dogovarjanje z Arijano o nastopu v Zagrebu. Tudi težek razgovor z njo o nepremičninah in mojem kratkem trajanju. Iztok delovniško dežural z motnjami digitalij. Prvo pismo Funk klubu.

Na vrhu Iztokov Gnjavnik, pod njim gosto povzemanje dodoljubnim:


14. mar. 19, četrtek

Opoldan na banki, nakazal nekaj keša DPZNju. Hm hm. Marinotov računalnik po posodabljanju oken malo tečnaril. Pa še interneta pred tem ne bilo nekaj časa. Urejeno, kar se internete tiče. Računalnik po prepričevanju spet teče. Mnogo gostij in gostov v Boteginu. Majda iz Gažona na informativnem obisku, pa Samo V. pred računalniškim tečajem. Marko organiziral sodelujoče za koncert performans v Zagrebu 30. 3. s Klanca. Za zdaj uspešno. Arijana se informirala telefonsko, na Klanec pride menda tudi Matevž. Valnea in Renata v avtomobilskih pogovorih ter kvačkanju po in pred delom. Nekoč soseda Barbara, po novem študentka strojništva na Pomorski, prijateljica »Idola mladih« Tobića Tobića tudi pozdravlja, spremlja Dodogovor. Ji obisk naročil Tobić Tobić. Dr. Igor med njimi skoraj ne prišel do besede, bolj vztrajen Gusti pa. Jani iz Lucije na grafitarski akciji. Osma čez, naenkrat nikogar več. Se Marko spet javil s Klanca, danes je v neredu. Skoraj enajsta, gnjavnik Dodotu in domov. Noč.

Alkohol: 1,2500h10 že šele v petek bom povzel cefrajoči četrtek. Svoj predolg počitek si hočem zapomniti in se od njega naučiti. Z Markom Kovačičem dopoldne še enkrat o njegovem in mojem škripcu. Zelo dober zajtrk pripravila Arijana. Že pred njim, po njem pa drastično sva se z Arijano nesporazumevala. Za v Zagreb bo Bine posodil svoj avto, da bomo šli noter trije in vsa potrebna oprema. Po Arijaninem obisku pri nepremičninarju sva zakonca govorila o nepremičninah, načrtih in o smiselnosti načrtov v dejstvenem okvirju moje neoddaljene smrti. Moj sin soglaša z načrtom pretopitve njegove polovice Brankinega podstrešja v manjše stanovanje. Moja vnukinja v šolo ne hodi zelo rada. TV dnevniki in reklame grozni. Fletcherkina kriminalka ni bila zanič. Samomorilka je bila seveda umorjena. Dodo je zaostajal. Neredoviča kuhinjskega je zatrla Arijana. Mateji sem nespodobno v Bcc poslal ministrovo telefonsko. Pismo Funk klubu moram še spisat in poslat.

Barko Mrecelj