Svetloba pohaja

petek, 4.10.2019 10:15

Desnico si bom moral obvezat. Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor.

4. okt. 19, petek

Še včeraj: Domovpešaka me skoraj podrl brzeči elektroskirojar. Dobro, da so koprski pločniki glasni. Tip ne rekel ups ne oprosti, mrebiti bil prestrašenejši od mene.

Danes: dopoldan nabavna skrb za šefico in hefeta Krkoča, opoldan in pol v Boteginu. Do šestih nič gostov ne gostij. Opomnik za nocojšnjo oddajo na RTV Koper Capodistria s Francijem Blaškovičem in Markom Brecljem in gosti razposlan na mnogo naslovov. Arijana in Nataška na Krasu nabrali mnogo gob, kdor pride in hoče, jih dobi tu. Prve dobil dr. Igor, ki vabi v petek, 11.10. opoldan na uradno predstavitev njegove monumentalne knjige »Ljudje s črnimi prsti« v bivše skladišče soli med Portorožem in Piranom. Pa nadsoseda Dorina, ki bila zelo vesela in se ji zelo mudilo. Na projekciji trojica.

Alkohol: 1,519h00 Arijana s polnim avtom gob na obdarovalni turneji. Posodo sem večinoma pomil, čast in veselje mi je bilo sušeče se na balkonu razobesiti v dnevni sobi.@ Živadinov poklical se zahvalil za predvčerajšnjim (tudi jaz njemu, njim). Nisva bila vljudna. Potrebuje šaržer zlogobesedilnih preprog za predstavo, ki jo delajo v Ozmozi. Sedemnajstega povabil v Ljubljano na napovedano odprto javno vajo. petindvajsetega vabi v Maribor na Borštnika gledat predstavo "Reka". Včeraj bil pri umetniškem vodji mariborskega gledališča in z novim umetniškim vodjo soglašata, da je treba proizvest s simfoničnim orkestrom in plesalci "Življenje in delo Marka Breclja". Bodrilne novice sem sporočil Vasji, ki se tudi veseli. Andrej me je obdaril s povoji za obletnični performans. V TUŠu sem podlegel beli žemljici in francoski tenki beli štruci z ocvirki.. V Sanatoriju se nisem mogel upirati tlačenki Košaki.

Kavica hitro pošla, zlogomelodija pa se spreminja. 11h43 Arijana na pošti, ki pošilja. Vanja Pagar ve kaj mu bomo poslali. Zelo zadovoljen. Spreminjam se v puščico in se bom izstrelil v Črni kal po pet litrov kozjega mleka.

Pampam pam pampam pam (dva krat). Tampam pam tampam pam. 10h 12 Predin v globlji hibernaciji pofotkan. Velika mačka vodoravna jamra: "Zima je!" A je šele mlada jesen. Marčevo sonce pod umitim nebom segreva garažna vrata in tudi ključavnico. Posodici za laneno skuto se hladite. Najprej je treba objaviti zaostale Iztokove Gnjavnike. Dober dan!

Barko Mrecelj


Viselo v podnaslovu: "Danes v gostilni Marezige ob 21h "Stonesi brez rokovanj" ". Ob 22h30 Botegin video predstavitve Francijeve.