Sporočilo opozorilo

nedelja, 14.4.2019 02:13

Nov spis knjige v nastajanju "Posprava"

Pozdravljen Rado!

Pišem vama kulturniku in kulturnici brez stanovanja in v Cc vednost tudi najpogostejšima uporabniku in uporabnici Brankinega podstrešja.

Predvčerajšnjim je (povedala mi je sinoči Arijana, ker Valneja me je varovala pred razburjenjem) prišlo do dvojne potrebe po uporabi spalnice ob kuhinji. Kot koordinator in upravitelj Brankinega podstrešja sem bil obveščen samo o Valnejini nameri, da pride in uporablja ta prostor in ležišče v njem. Telefonirala mi je in sem ji ga odobril. Uvidevna Valnea je poslala SMS tudi Sonji Polanec in dobila najprej odgovor, da to ne bo šlo, ker vajin sin prihaja uporabljat to med menoj in vama brezdomnima dodatno možnost zasedanja prostora in ležišča.

Sporočam vama in vam zdravopametsko pravilo , da je potrebno najprej mene obvestiti o nameri uporabe prostorov kateri niso v domeni osnovnega dogovora o bivanju. Možen je bil tudi telefonski dogovor z Bogdanom, ki od četrtka do danes ni zasedal svoje sobe in je pripravljen sostanujočim pomagati, če more. Odgovor Sonje , "da to ne bo šlo" in potem še njena zahteva, da naslednjič (ker Valneja je bila tokrat že na poti iz Pule) mora Valneja NJEJ VSAJ en dan prej sporočiti, da prihaja, je zame nesprejemljivo obnašanje. To je kršitev dogovora med vama stanujočima in menoj koordinatorjem& upraviteljem , to je nikakor ne prvo Sonjino neobzirno šopirjenje oziroma nesramnost. Najresneje zagotavljam, da je bilo to eno od zadnjih onesnaževanj odnosov z njene strani v pol leta dolgem nizu, ki ga ne bom niriti našteval niti razčlenjeval.

Vidva (Sonja in ti) mi spet še nista sporočila ali bosta še zasedala razgledno spalnico v obdobju med desetim majem in desetim junijem. To bi jaz moral vedeti že v sredo 10. aprila 2019. Takrat Rado si me prosil za še nekaj dni odloga, da se odločita. Kdovekaterič sem ustregel tvoji (vajini) prošnji. Zdaj nepreklicno sporočam, da se lahko odločita za podaljšanje možnosti stanovati na Kvedrovi 10 le od jutri, 15. aprila 2019 ob 14h. Če mi do takrat vajine odločitve ne sporočita potem z mojim soglasjem tam stanujeta samo še do 10. maja 2019, ko se bom v Brankino rezidenco začasno priselil s kitaro in računalnikom tudi sam.

Hvala za pozornost in morebitno razumevanje

Marko Brecelj

P.S.: prosim, če mi takoj z elektronskim pismom sporočiš, da si ""Sporočilo opozorilo" prejel