Spet prenapor

torek, 12.1.2021 11:58

Uprizoritev pa je bila vredna svojega naslova. Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor. Na dnu najava in zapis uprizoritve "Ena poštena".

12. jan. 21, torek

Še včeraj: peš proti Semedeli srečal temnooblečena skoraj mladca Vida in Jureta. Vid še ne leta z letali večjimi od ultralahkih, Jure bil skoraj vesel prvih dni v Kopru po skoraj dveh letih Nizozemske. Koronski virus obema ne všeč.
Danes: v Boteginu ob dveh in pol. Nekaj dela za poročiljenje UPB in DPZN. EU cariniki na Nizozemskem resno vzeli Breksit. Prišlekom Britancem zasegajo sendviče z mesninami. Ha. Prvi gost RPK bil vesel, vsaj nekaj premika k vegetarijanstvu. Ob 17h18 Marko s Klanca sporočil, da sva že 3 minute akterja v nocojšnji uprizoritvi, ki spada v »Slovostnosti 2020«. Režiser prišel ob šestih, RPK vrnil celoten pivski dolg in še nekaj malega čez. Moralno podprli RŠ v proračunskem boju s ŠOU kot društvo in osebno. Poslal povezavo do na še kup naslovov. Uau. Marko raztura. Seveda se ne strinja. Hoj hoj! Še gostov in gostij. Kratko informativno. Direktni prenos v fejsbuk DPZN bil.

Alkohol: 0,75


Že šele v sredo 13. januarja 2021 ob 14h05. Po širokih rezancih na bolonjski način in pečeni papriki v kisu nisem prisedel k Arijani na kavč čeprav me je povabila. Včerajšnje zvišanje utripa po poobednem TV kavčenju sem dojel kot svarilo. Uprizarjanje sta začela Rade in Iztok. Sledi dneva so se poznale še po petih in pol. radetove podgane na Planjavah so se mogoče premislile. Temperatura v Boteginu je bila sedemnajst. Darinka Čalija je s Predsednikom pomagala kršit zakonodajo. Stat z obešeno kitaro in petigrat mi je bil občuten napor vendar sem vsega skupaj "proizvajal" tričetrt ure. Izjavil za FBdpznTV sem anemično navdihnjen. Utrip je skočil na 110, utrujenost sem čutil tudi brez merilnih naprav. Doma sta v garaži spet čakala tobakov zvitek in bela kava. Moči sem imel samo še za TV kavčenje. Nisem popil zmletega motovilca, nisem pojedel popoldanskih tablet. Tudi Doda se nisem pritaknil. Film o volilnem spopadu med Trumpom in Bidenom je zanimiv za tiste, ki hočemo razumeti kako Amerika deluje. Arijana pravi, da je kulturna raven volilnega telesa ZDA bedna.

Vasja poslal podnapisane fotke. TL ima vse. 15h 50 V vročo vodo bodo kmalu padli rezanci. Oblačje je zakrilo sonce a padavin ne bo. @ Utrip se že ves dan drži okoli devetdeset. Tovorni limuzini sem dotočil tudi antifris in liter olja. Magister Andrej je rekel, da eno zdravilo umirja utrip, drugo pa pomaga otrplemu delu srčne mišice. Ex jade mi bo dostavil v četrtek na dom! Za 35 eurov sem kupoval dobro uro. Mesni burek, ki sem ga medtem pojedel je bil napaka. Arijani je šla maska pod mojo brado na živce. Vasje Ocvirka podnapisane fotke je že objavila pod to dnevno novico.

Jasna bila v "Dobro jutro". Včerajšnja novica dobro dopolnjena. 11h 23 Ponoči je bilo v Gradišču minus 8,8. Začela bova pit jabolčni sok Muršičev. Predin oponaša zvitek preproge in čaka Arijano, da ga pelje na sprehod. @ Od petih do šestih zjutraj sem bedel potem pa vstal. Utrip je bil danes v vseh štirih meritvah med 85 in 90. To me veseli. Jasna Hengović je na prvem programu nastopila kot inženirka leta. Podpirajo jo podelitelji nagrade, podpira jo njeno podjetje. Medijsko je eksplodirala. Zbirata bogat kliping. Dovolila mi je, da se hvalimo z njenim vplivom na mlade. Arijana je bila sovražno razpoložena do voditeljice oddaje. Zajtrkoval sem zelje z mesom in pred tem pojedel tablete. Dopolnjevanje včerajšnje novice me je veselilo a je šlo počasi. Od devetih do enajstih sem se dopolnilno vodoravnil. Ob 12h02 sva s Ćvarkom dogovorjena: jutri bo izstrelitev. Kupil si je mlinčeka za raztros soli v zimi s snegom.

Barko Mrecelj

Ena poštena. Triurno uprizarjanje danes v mksMc Botegin od 17h15 do 20h15. Kdor hoče soustvarjati naj prosim pokliče na 041 318 245.Soustvarjalni proces uprizarjava nosiva Iztok in jaz. Niz dogodkov se imenuje "Slovosnosti 2020". Podpirajo nas Ministrstvo za kulturo, Urad za mladino in MOK. Finale bomo deset minut predvajali na FBdpznTV ob 20h.

Zapis poteka: !. dejanje: "O mandarinah" s poljedelcem prostovoljcem Radetom P. Krišno. Odločitev je padla, mandarine v vrečko tudi. Telefon z Bogdanom S.; on ne more priti v Kozino ob 8h ali 11h. Med razgovorom je igral (dobro) bobne. Ob 18h27 dejanje: "FBT in Solton naj delata". Res sta delala za izvedbo pesmi "Zgodovina". Iztok je DPZN prijavil kot podpisnika peticije v podporo RŠ, Arijana je iz Sanatorija listi UPB poslala vest o razpisu Ministrstva za kulturo in poziv k podpisu peticije. FBT in Solton bosta še delala, moj utrip je 83. 19h24 "Trotoari" in "Bio si" so mimo. Iztok je razposlal vabila podpret peticijo RŠ. Karmen se je napisala Iztokovo številko in bo prišla po polletne stroške za skladišče Starod. 19h44 Tudi Črni Peter ni bil zadnja smet. Malo prej prizor: "Kršimo zakonodajo saj policija štrajka". Darinka od Jadrana povedala, da še vedno odkriva moža. Povedal sem jima, da bo kupec oranžnega fičota podpisal zahvalnico in dal predkupno pravico.