Slovenija, izvoznik kadrov!

ponedeljek, 4.2.2019 06:54

Iztok delovniško dežural zgolj za moške, poslal pismo županji OHK. Franci tudi danes snemal 87. CD v Studiu Rojc. Matevž prenesel rafal. Peco KUDov od medijacije s pokupatorji ne pričakuje nič.

Zamujano sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


21h 45 Slovenija izvoznica kadrov, Slovenija izsesavana od močnejših. Po dnevniškem dokaj do zelo pobebavljajočem televizenju je šla Arijana dol k Živali na zoprni vetrič, dobro zapelzaigral sem si "Ponošene smehljaje". Namizna novo lučka je fotkana. Bom povzel dan. Preden je sonce vzšlo sem vpeljal in izpeljal Tovorno limuzino v in iz preparkiranega dvorišča avtoličarja. Kasneje ga je obiskala Arijana in je pozabil, izprosil odlog popravila za en teden. Skoraj Svetnik je prebral pismo Saši L. S. in soglaša z vsebino. Urolog Gantar Bivši (podžupan Kopra, župan Pirana, Minister) je rekel, da cista na desni ledvici ni pomembna, da krvni test za prostato ni zveličaven ampak samo v pomoč. O Nebodotičnemu je rekel, da ne ceni ljudi ampak ravna z njimi kot s figurami na šahovnici. Pohvalil se je na koncu, da je on poslal Mišića v Koper rušit Palmitelja. Ni mi predpisal zdravil. V laboratoriju sta mi sestri prav nabodli žilo levice šele v drugo. Lonček urina sem si poiskal sam in ga napolnil med čakanjem na nabodenje. Zraka v hodniku je bilo malo, čakajočih obilo. Parkirnino sem plačal en euro. Gorske verige so se belile pod dobro sprano modrino neba. Spomin na pisatelja Janeza Trdino ne bo nikoli zbledel. V Agrariji sem nakupil za 15 eurov tudi radič v šopkih in kos govejega srca. Ptičar Želko Pelicon in njegova dva vrana so bili veseli sonca. Žal je nadsmrtnemu tajniku KUDa France Prešeren ob vgrizu v dvetdesetprocentno čokolado počil zob v globine zobove korenine. Izpulili mu ga bodo zastonj. Zaenkrat so mu ga zalepili na soseda. Pred kratkim si je ogledal program KUDa iz leta 1993. S pokupatorji se bliža medijacija od katere nič ne pričakuje. Na Klancu mi je Arijana postregla tudi z glavoribjo juho, svinjskim jezikom, s črno fižoloredkvijo. Bio jabolka so dopolnila živi del opoldanskega zajtrka. Veter je sijal in sonce je pihalo med začetkom Iztokovega delovniškega dežurstva. Arijana je Bogdanu Kanelabarovemu poslala povezavo na fotke Brankinega podstrešja. Med zahajanjem sonca (dan traja že 10 ur) sem z Arijanino posvetovalno in sekljalno pomočjo spesnil ohrovtsirovo plastnico. Požela je ugodne strokovne kritike in topel sprejem občinstva. Matevž Pucer je junaško prenesel moj besedni rafal, ki je Arijano med pripravo zavajona spravil v slabo voljo. V prihodnjih dneh bo prišel v Botegin in tudi dooskrboval računalnik. tržišče ga še ni poklicalo. Novi trije CDji Francija Blaškovića so mu izvabili vzklik občudovanja. Povedal mi je, da je Sukiča na TV KP nadomestila Bužanka. Luko Manojloviča sva videla na Dnevniku. Bil je nosilni med podpisniki novogoriške koalicijske projektne platforme v kateri sta SDS in SD !. Bravo.

18h 50 Zob razklan v korenino zdravstveni sistem Slovenije zastonj izdere. Šele zdaj žal žival utegnem povzemati, prosim dodoljubne za razumevanje. Pravkar sem zaključil 11 minut in 50 sekund dolg razgovor s Francijem Blaškovićem Cukonom tudi o snemanju 88., 87., 86. zgoščenke, ki poteka v Studiu Rojc. Vsi smo zelo ponosni. Zjutraj in dopoldne mi je bivši župan Pirana Gantar z ovazelinjenim prstom skozi ritnico otipaval načetost prostate. Ta hip še ne utegnem nekoliko obilneje povzemat, ker se mi mudi pojest ohrovtovo plastnico in ribano zelenjavo. Generalni receptor delovniško dežura v mksMc Botegin. Smrt postfašizmu!

Barko Mrecelj