Sklep o Četrkih

četrtek, 9.5.2019 10:26

Kulturna komisija OHK odobrila jurja. Uprizoritev preselitvena proslava "Zahvala Neviotu Miklavčiču" bo. Iztok delovniško dežural tudi za Stevovića. . Predlagal sem sestanek KUDove disciplinske.

Na vrhu Iztokov Gnjavnik , Prepozno sprotno povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


9. maj 19, četrtek

Dež dež dež. Do ranega popoldneva. Naslov v nekem od današnjih občil: »V Komendi zaradi požara ni nevarnosti za prebivalce«. Drugače pa nevarnost je? Hudo Komendčanom. Marko z krvološke akcije v Botegin, sonce že sijalo. Informiranje, pogovor o akcijah. Prva v PPF Pospravi bo uprizoritev »Zahvala Neviju Miklavčiču«, konec maja ali prve dni junija. S pogostitveno poslovilnim perfomansom. Ga bom obvestil. Gostobesedni gost kipar Stevović vmes. Ura peta, Marko proti domu, jaz po pošto iz občine Hrpelje – Kozina. V enem pismu pogodba, poziv, sklep. O temu kasneje, kajti spet gosti, pa da bo še malo napetosti. Gosti zgovorni. Še najmanj »Vnuk«, ki spet neuspešno žical. Niti kregal se ni, kar ni dobro. Sedaj pa… odpiranje pisma OHK. Poziv: poziv k podpisu pogodbe. Pogodba: pač pogodba. Sklep: … aaaaaa! Proslavica. Odprl pivo. 1046,64€ za kulturo, se pravi »Četrte četrtke« in menda tudi »Sredobredja«. Ni kaj. Za danes dovolj.

Alkohol: 1,25Med psihoterapevtskim sprehodom Svete živali. 00h 53 Predin je bil odnešen ven dol zato, da bo trauma po nocojšnjem bližnjem srečanju prej minila. Vklopčičil se je namreč na prestolčku in ni ga zanimalo več it ven. V prvi Fletcherki je sredi Milana umoril računovodja svojo šefico. V drugi je ogrožena dedinja ubila nepodkupljivega raziskovalnega novinarja. Gledala sva tudi izvajanja enajstmetrovk v katerih so novinarji in gledalci noreli od razburjenja. Suho sadje iz Kongresnega centra Branik je namočeno v vodi kot da bi bilo sveže.@ V dnevnem centru za vampirje sem se danes nabombal z lahko malico (nezdrave rezine svinjske plečke, edamec, kruh in potica). Med vkapljavanjem se je razoblačilo. Doktorica Marjana mi je rekla, da ni samo moja bolezen močna ampak, da sem močan tudi jaz. V Boteginu sem izvedel izobraževalni šnel kurs Stevoviću. Neustavljiv je bil v izpovedovanju svojih težav kot najemnik občinskih prostorov. Iztok mi je poslal obljubljeno MOKu. Na AMZS so mi razložili kaj je obvezna oprema. Arijana je pri mehaniku Sergiotu zvedela tudi, da je uničila diske. Bojan Škilan bo mogoče z motorjem jutri pripeljal svoje najboljše olivno olje.

Po prvi Fletcherki šele. 22h21 Arijana mi je prinesla strte mandeljeve koščice in gre spravit ene podeževane rastline nazaj pod streho. Moja desnica se blešči od ribjega mazila, moja krvna slika je mnogo boljša od ponedeljkove. Svetinja je tudi prišla v dnevno sobo; maloprej je imela bližnje srečanje v katerem je bila zagrabljena in oslinjena. Dober večer!

Barko Mrecelj