Ribe so kuhane

torek, 19.5.2020 04:08

Peco KUDov z novimi tabletami. Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Kao sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor

19. maj 20, torek

Hoj hoj! Po dopoldanskem jogurtu z dodatki za Angeliko in podarjenem siru z dodatki zame na PP Koper. Informativno, se pogovoriti o dogajanju na Glagoljaški v zadnjih desetih dnevih. Policist recepionist o tem vedel več kot jaz, kaj dosti mi ni svetoval, razen da v nuji pokličem na 113. Super. Ko mu omenil načrtovani nakup elektrošokerja, se zdrznil. Odsvetoval, ker da je nevaren, bolj za dobromislečega uporabnika kot za slabomislečega prejemnika mnogo tisoč voltov. To zapisano dobromislečim od UPB in DPZN, da naj ne mečejo denarja proč, kajti jaz tiste zadeve me bom uporabil, če pa že hočejo, naj bo roza barve. Malo pred drugo v Boteginu, prvi gost sosed urni jadralec, pred urarstvom na dnevnem informiranju. Mu povedal tudi o obisku PP, ga je seveda razglasil sosedom (sem vedel da bo) in smo v Botegin skoraj koj dobil sveže nabrane domače jagode, ki so kar dobre. Umovanja na ulici. Sosed žerjavist sindikalist je v samoobrambne nemene nabavil bejzbolski kij (lahek sicer, aluminjast) in razpršilec, kar mi ni všeč. Se jih sosedov dotaknilo. Kasno popoldan tu Marko, prišel po včerajšnje ribe, vzel tudi nekaj jagod, pozabil doma dele kralja živali in šparge, ker se dopisoval z mojo skoraj sestrično, ki želi organizirati performans »Zbližališče« na stopnicah med Glagoljaško in Glagoljaško, Botegin bi pa za nekaj časa želela za skladišče. Potem pa noč in kmalu domov in jutri (sreda) bo Botegin odprt približno od dveh in pol do štirih in nekaj, potem pa na farmo Krkoč, kjer poleg drugega tudi nenapovedana filmonoč. Ležišči že zasedeni.

Alkohol: 1,2500h 14 Na zaslonu se je pojavil seznam uredništva Doda in s pritiskom na puščico nazaj sem spet tu in začenjam drugi odstavek današnje dnevne novice. Alarmirana Arijana se je vsedla nazaj na kavč k obdelavi in objavljanju fotk.@ Občutljivi umetnici Majdi sem pred odhodom v Koper natančno odpisal in potem pozabil vzet svinjino za Krkoče in šparglje za Kladnika. Želko je šel danes po nove tablete za njegovo muhasto in načeto srce. Takoj, ko je nove tablete dobil so se parametri izboljšali. Počuti se slabo. Sem mu povedal, da se dr. Aleksandra Kornhauser sploh več ne počuti. V Boteginu sem vzel pol domačih jagod in Leonove ribe. Miroljubnemu Iztoku ne ustreza biti možni uporabnik elektro šokerja. V Merkatorju med Ogrlico in Planetom sem kupil banane, limone in grške jagode, ki so cenejše od španskih. hengo bo moral napraviti pregled v Škofji Loki. Njegovo uslužbenje bo morda končno postalo resničnost. P.T.D.ju sem sporočil, da smo za razstavo Bele Mariasa. V Sanatoriju je Arijana servirala začinjeno salatino s fižolo in čičeriko. Dvozobemu mi je bila nadloga to nič krivo zdravilo spraviti vase. V TV vesteh so sprejeli tretji paket ukrepov, Koagulacija je kljub natolcevanju medijev čvrsta skoraj kot skala. Z Arijano še ne veva kje bova porabila turistične bone. Po deseti uri sem naredil prekršek in pojedel šest grških jagod s sladkorjem. Arijana je rekla, da so boljše od španskih. Prgišči gozdnih ,ki jih je nabrala bova čuvala za jutri. Pisal je finančnik Sraka od Zlate piščali in sporočil, da je pri njih brutto enak netto saj so oni od Računskega sodišča že dobili mnenje. Pisal je Franjo in jutri dopoldne že lahko nabere 5 kg nešpelj! Zato bo Arijana šla z avtom v Istro jutri. Janko je pisal tudi o svoji interpretaciji risanke "Rupe i čepovi". Po njegovem se je človek zajebal takrat, ko so mu težave začele ugajati in je izzval neizprosno usodo. priznanega hrvaškega filmskega kritika je navdušil WD 40. Kljuka hčerinih vrat več ne cvili. Še podnapisat fotke. Hvala za morebitno pozornost. Pokazatelji so danes slabi.

Sušilec za živce. V Butale mesoprom skok. 17h15 Svinjina Puhovih in šparglji za Kladnika so v hladilniku Gorenje. Arijana se odpravlja v naravo, meni se mudi v Koper.@ Spet sem si privoščil vodoravnjenje do 10h30. Med izvajanjem zdravitvenega protokola nisem bil prepričan, da sta OPC kapsula in C vitamin v meni. Vsak korak je treba sproti zapisat. Sušilci z ogrevanjem in ventilacijo stanejo od 400 eurov navzgor. Arijana noče iti z menoj v trgovino kupit ventilator. Bine, Renata in Iskra režirajo na Ptuju od petka in bodo tam še dva tedna. Morovičevi so v osami Semedela in skrbijo za starega psa. Moj klobuk je ostal v Tunisu, ker so smeli vzeti s seboj samo 10 kg prtljage. Škrata K. K. sem mučil a še ni dostisnjen. Spremenili so vremensko napoved in napovedali nocoj dež a samonikli kmet Igor vlači cevi in zaliva krompir. Raziskovala sva delovanje prenosne pečice še iz časov moje mame. Ni hotela gret. Včerajšnji obisk Doda je bil zgleden.

Barko Mrecelj