Računovodkinja Barbara je oddala na pregled

petek, 4.6.2021 07:43

O konceptu Obletničnega veselja zvedela Franci in Btumen. Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Nesprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od zgoraj navzdol.

3. jun. 21, četrtek

Dopoldan kot ponavadi. Zdravstvena in prehrambena oskrba šefice in hefeta Krkoč. Ob dveh in pol v Boteginu, Arijana se napovedala s podpisanimi papirji za UPB, potem po ogledu še nezrelih lokvanjev v bajerju nedaleč od Gračišča pripeljala tudi dve od nadsosed. Dorina s premikom stola, na katerem piše »Ta stol« nevede izpulila kabel tipkovnice iz računalnika, sem moral tipkovnico zamenjati. Zdaj ni več umazanosiva pač pa umazanočrna. Valnea po cepljenju prinesla novo devetindevetdeseto plato Gori ussi Winnetou, »Bazenilika«, ta 99. je v resnici že sedma devetindevetdeseta. Štetje po Franciju Blaškoviču. Dve verziji, z navodili, posvečena Dragu Orliću. Turški delavci na drugem tiru bodo prebivali v taborišču pri Orehku. Kaže, da bo izmenjava genskega materiala otežena. Mogoče bodo v prostem času lahko obzidali kakšno cerkvico, če jim bodo domačini dovolili. Jutri in do ponedeljka bo Botegin večinoma zaprt. Na farmi Krkoč blizu Puč bo poleg drugega tudi kakšna filmonoč, še vedno nenapovedana, ker še ne vem kdaj in kako. Dogajanje bo pestro. Skoraj enajsta, podlasica stekla mimo. Noč za nocoj, lepe dneve.
Alkohol: 1,25


Že šele v petek, 4. junija 2021 ob 14h30 . Po 5 urnem spalničnem nočnem vodoravnjenju od 2h do 7h je bil utrip presenetljivo zadovoljiv. Snoval sem "Obletnčno veselje" za LENT. Jadran predsednik po vzponu na Slavnik danes ni utegnil ustaviti se v garaži. Franci in Darinka vrtnarita zjutraj v hladu. Njega je velikost in kakovost pridelane glave zelja navdušila. Arinka je poslala fotko. Ćvarka je pred kratkim seneni nahod naskočil kot že leta ne. Domenila sva se za izstrelitev Dodogovorovega obvestilnika v prihodnjem tednu. Dopoldansko spanje ob pravem času prekinil klic iz laboratorija Golnik. Ljubezniva in razumevajoča ženska me je obvestila, da bi prejšnji dan moral imeti na Golniku CT, da tam razpolagajo z mojim marčevskim in aprilskim CTjem iz Izole. Obljubila je sporočiti pulmologom moje vprašanje čemu je ponovni CT na Golniku potreben. Ni poklicala. Anja je bila še pri mačkah a je hitela k bolniku.Barbara Bilančna je opravila od Prizadevnice Berden zastavljeno nalogo in jo poslala v pregled. Bilo mi je v olajšanje. Razprave o izvajanju naloge z Arijano so bile mestoma nezdrave (sem nadut in nekaj boljšega). Mlčk je glede palestinsko-izraelske kriznega žarišča zelo blizu Urškinemu gledanju a do konca se v to problematiko še ni poglobil. Za kapitalizem misli, da je glavna nesreča, ki nas tolče. Sredi razpisnega dela je. Đos je predlagal v Boteginu pripravo razstavice njegovih in mojih tablet. Doma pomagat v kuhinji bo zmogel. Misli na srečanje v Istri ali v Mariboru. Nadsmrtni direktor Urada za mladino Peter Debeljak je na dopustu in bi s soprogo prihodnji četrtek prišel na obisk v Sanatorij. Iz Brezovice bo spotoma prinesel pohanega piščanca. Ko sem razlagal Marku Brumnu o ćestitnih razglednicah, povabilu Špajzovcev na kosilo v Gustafa, kombiju polnem toaletnega papirja ovitega v SLO državotvornim žaljivo besedilo, mi je ob njegovih reakcijah (ni jih bilo vendar vsaj ponarejene niso bile) tjutraj zasnovani oncept kar padel. Sam domislek s sekret papirjem se mi je zazdel pritlehen, jokanje za največjim obdobjem v zgodovini jugoslovanskih narodov pa patetično. Brumen misli, da si LENT lahko privošči Brecljevo žaljivost do ponosnih na državo Slovenijo.

Barko Mrecelj

Barko Mrecelj