Prvo oslanjenje

sobota, 8.6.2019 11:53

Siora Spia predlagala plačevanje obogatenih. Angelika v Izoli predavala o mobilnosti mladih. Na "Drugem tiktaku za Nevia Miklavčiča" tudi razglaševalci knjige. Arijana kosila okoli K.s..

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


Včerajšnja novica skoraj zaključena. 22h 52 Arijana ne more pomivat posode, če stojim zraven. Naše gozdne vrtne jagode so božanske. @ V mksMc Botegin sem zamudil le 10 minut. Zapelzaigral sem mimoidočim deset pesmi in po Krmi 2 še eno kvartetu prekucuhov. Pripeljal jih je Matej Kavčič. So na turneji razglašanja ene knjige, ki so mi jo podarili. Prispeli so iz bolnice Franja, jutri bodo ob 16h 30 knjigo predstavili pri svetilniku v Izoli. Bogdan Kanele bara v sredo ni prišel na Kvedrovo in predvidevam, da je strešno okno še vedno odprto. Orhideja pa seveda ni poškropljena. Ob 23h 03 me čaka še protokol in bom omagal čeprav sem pokonci šele od 10h20.

Fižol razkuhan, morje slano. 13h 45 Arijana se vrača s slanimi nogami po srečanju z Ornelo v Ankaranu. Krma 1 je bila kuhano zelje in razkuhan fižol, zmleta neoluščena ajda z ostanki divjačinskega golaža, velika hruška, nekaj češenj, žlica orehovega medu. Prvi sunek Neredku v kuhinji zadan. Odprl sem vrata dvorišča in spotoma v smetnjak odnesel pepel iz dnevne sobe. Popevam si protiJAKovsko koračnico. Črna lísica se je umaknila zelo h korenu jezika. Temperatura v dnevni sobi je narasla na 23. Sede utrip 72. Sioro Spio sem prvo tretino zajebal, ker ne vključil zvočnikov. Teslo.

Registracija Arijaninega vozilca komaj, Vasja naložil. 11h 47 Pod jasnim nebom zunaj 24, notri 22,0 pred Sioro Spio, ki je na računalniku pripravljena. Tehtam 69,3 v dolgem spodnjem perilu. Fižol se mehča, mlekomatsko mleko se kisa, cigaret me je omotil, prijatelj in podporni kustos Vasja Cenčič ima samo enega otroka in ne dveh kot misli mati dveh otrok Majda. Dober dan dodoljubnim in izjemoma tudi tistim, ki niso taki.

Barko Mrecelj


Najava, ki je bila objavljena v podnaslovu predolgo a ne sme izginiti v breznu pozabe: "Danes v Boteginu ob 17h triurna uprizoritev "Drugi tiktak za Nevia Miklavčiča" .Vstop prost, predčasni izstop 1 euro."