Prvo odtajanje letos

četrtek, 6.6.2019 12:40

Mojster Vieko popravljal v Sanatoriju. "Posprava tretje vrečke" bila za 12 oseb. P.T.D. obdaril, Marko Jakše svetoval med Iztokovim delovniškim dežurstvom. Nevio Miklavčič sprožil alarm.

Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


6. jun. 19, četrtek

Dopoldan rabutanje češenj v Semedeli, se pridružila osnovnošolca v copatkah, ki rekla da malica v šoli zanič, pomagala šefici Krkoč. Jih bo kmalu konec. Poldan in nekaj, v Boteginu nekaj zapisovanja letos narejenega v KP in drugod za DPZN in UPB. Prvo toletno tajanje hladilnika. Sosed urni jadralec tokrat krepko zamujal, Marko pa na PPF Pospravo samo par minut. 8 nas bilo vseh do skoraj osme, pa še kuža. Zvok boljši na ulici kot v Boteginu rekel Bine. Res. Dolgoletni trpežnik, prostorodajalec Nevio pisal, da moramo opremo in ostalo iz njegovega stanovanja res odstraniti. Aha! Osma in nekaj, četvorka ne naključnih raznovrstnih umetnic in umetnikov z milnimi balončki in svetlobnim naglavnim okraskom še ob pravem času, da bili deležni zaključevanja današnjega PPF Pospravnega in vsebine odtajanega hladilnika. Prinesli darila. Nas bilo torej ducat. PTD vljuden kot vedno, Jakše v dolgem pogovoru z Markom, tista z naglavnim okraskom si vmes ogledovala Koper, tista brez, bližnjo okolico. Še priporočilo za Armandota, Marko zapisal, natisnjeno in podpisano. Jutri in naslednje dneve, do ponedeljka, bo Botegin zaprt, razen kadar bo Marko izvajal PPF Pospravo. Na farmi Krkoč ta vikend vsaj ena filmonoč. V petek. Potem bomo pa videli. Hojla! Ob enajsti in nekaj tri podlasice mimo Botegina! Radovedne. Noč.

Alkohol: 1,5Jutranji tiktak po Neviotovem alarmu. 7h00 (že v petek, 7. junija 2019) pravkar sem pofotkal svoje pisemce upravičeno nestrpnemu prostorskemu sponzorju Nevijotu Miklavčiču. Arijana še počiva, Mačkinenca je najverjetneje zunaj. Moja teža brez zimskega spodnjega perila je 70,2, vreme je sončno, dan bo zagotovo topel do vroč.@ Včeraj po 16h v Brankinem podstrešju sem metalcu študentu iz Kamnika pokazal Valnejino sobo in se bo odločil. Na triurko "Glasbena posprava tretje vrečke" sem zamudil mnogo manj kot je bil pozen na odprtje Urarstva Jadralni urar. Njegova starša sta praznovala 55 let poročenosti. Brusača sta prevzela tretji set nenabrušenih nožev, zastava na vrtcu je še zmeraj na primer plapolala. Zapelzaigral sem osem pesmi, med Krmo 2 so vpadli Dobrila, Jakše in dve gospe. Ena je sipala balončke in lučka na glavi ji je utripala. Spisal sem mnenje, Iztok ga je prepisal in opremil, na Klanec sem se vrnil šele ob 23h30. Arijana je že zložila za sušenje belo omelo, ki jo je prinesel Mirjan iz Beke. Spat sva šla kmalu po polnoči. Zbudile so me sanje padanja z liftom iz devetega nadstropja. Spočit in lahek sem se odločil začeti obdobje asketskega počivanja.

Ura še vedno zelo tiktaka. 15h 00 Krma 1 je bila lahkotna tlaka, Arijana zaslužna nosilka , jaz komaj asistent. Armanda zanimalo kdaj bo. Jutri, ko grem v Gledališče podpisat pogodbo. Pet eurov plačal Arijani, ki me je kregala zaradi pozabljene odprte vode. Harmoničnost odnosov med obrokom ni bila ravno vrhunska. V spodnjem zimskem perilu tehtam 69,1. Hitim si pripravit Krmo2.

Ponedeljek in torek končno zaključena, ura zelo tiktaka. 13h 38 Arijana pripravlja kumarično solato z domačo kislo smetano. Današnjo uprizoritev še moram najaviti v podnaslovu. Peter T. D. pride danes v Botegin. Mnenje za Armandota še čaka. Pomagat moram v kuhinji. Dirka je dokajšnja.

Vieko bil in popravil. 12h 35 Po laneni skuti, ki ima več možnosti, da je zares zdravilo Arijana bere Manfreda Manna "Težko življenje". Vstala je že ob 7h30, stisnila Neredoviča v kuhinji in potem stregla Korčulanu iz Vele Luke pri popravilih. Za vse tri sem ob 11h stisnil pomarančni sok. Triinsedemdesetletni mojster ni hotel denarja za psihosocialno zdravljenje osebja Sanatorija, Bojana Škilana odlično olivno olje pa je vzel. Dan je mladopoleten, DPZNjeva pošta je očiščena. Dober dan!

Barko Mrecelj