Prvi korak Posprave

ponedeljek, 13.5.2019 03:02

Uredil sem si papirnato poslovno vrečko. Poleg delovniškega dežurstva je Iztok obgnjavil za tri dneve in začel poročati za MzK. V Kulturnem sanatoriju Arijana vadila uprizoritev Presna torta.

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


Sanatorijska statika je prijala. 00h 27 Bikarbona, voda, limona, ciankalij so v meni. Iztokov Gnjavnik za več dni je objavljen, Slovaki so izgubili v hokeju proti Kanadi 6:5, rokometaši Velenja so slovenski pokalni prvaki, neluščena ajda je oprana in namočena, Krma 2 je bila kar primerna čeprav je vsebovala divjačino, Mačkinenca se je v tretje končno dala nagovoriti domov priti in zdajzeha na Ivanovem prestolu. Pospravljati sem začel s poslovno vrečko. Samopodoba je zrasla. V eni Fletcherki je zaljubljenka skoraj ubila izsiljevalko tatu. Ampak bil je največji praznik. Šerif je vodil Božično petje. V drugi je ustrelil ogroženi delničar glavnega v podjetju. Plesali so sexovito in zmagovito; Amerika je spet dokazala svojo premoč.

Asfalt je suh, ker piha Suši veter. 18h 30 Arijane in Predina s ceste ni bilo videti. Svoj mobi je pustila v dnevni sobi. Diši po njeni porovi juhi. Prva Fletcherka se je že začela. Svojo poslovno dvojno papirnato vrečko sem pospravil a pospravljanje pozabil dokumentirati. Včerajšnja novica je zaključena, moj utrip je 72, tehtam 72,0 brutto. Po dokaj dnevih sem si s sveže ostriženimi nohti dobro (čeprav počasi) zapelzaigral eno pesem (seveda Ponošene smehljaje). Zdaj si bom med pričakovanjem Arijane , privoščil še drugo.

Presna torta je označila zagon dneva.14h 50 Budilka Samsung me je sicer ob 8h15 opozorila, da je sedem ur vodoravnjenja mimo a moj organizem me je preslepil in se je deseta ura prikradla takoj po 175 blagih masažnih impulzih. Krma 1 je bila zgledna a z dvema razpoloženjskima zlomčkoma, ki spodmikata zdraviteljski učinek vseh prizadevanj. Arijana je nosila tri do štiri vogale obračuna z Neredkom in protokola Kulturnega sanatorija. Pri pripravi podlage torte je bila moja domneva glede čepa, ki je zaustavljal Sveto kravo točna. Nagrajena je bila z nasmeškom ustvarjalke vrhunske slaščice. Iztok v Boteginu do maloprej še ni imel obiskov. Orhideja mksMcja na Glagoljaški 4 se počasi v oblačnem in vetrovnem vremenu pripravlja cveteti.

Barko Mrecelj