Pri Beti in Milošu

sreda, 8.5.2019 11:55

Z Arijano sva obiskala Kongresni center v Braniku. Iztok s svojima staršema opravljal pomladanska dela in delno delovniško dežural. Pustni Brecelj iz Rodika poklical. Disciplinski mejli KUDa.

Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Zaključno povzemanje dodoljubnim od zgoraj navzdol:


8. maj 19, sreda

Dopoldan in popoldan na farmi Krkoč. Nabiralništvo in kuha šefica, sajenje in nadzor hefe, košnja in ostalo, s čuvanjem čredice vred, I.K.. Poklical Andrej Fon (pogost bralec Dodota), informativno. Pa nov glasbeni projekt imajo z združbo, kmalu bodo izdali plato, ga (jih) zanimalo, če bi bili zainteresirani za koncert pri nas. Bomo videli, bo poslal več podatkov, pozdravlja. V Boteginu ob šestih. Koj gostje. Z RPK se srečala pred vrati, dr. Igor na predvečernem preventivnem sprehodu (danes ne tako zaskrbljen) s postankom. Ljubitelj mang iz Nove vasi podaril strip. Mang seveda. Začelo dežljat. Osma in pol, A&M informirala (menda sta izropala neko bajto) in se informirala s Krasa. Tudi tam dežlja, pot do doma spolzka. Andrej poslal muziko z vitransferjem, poslušanje jutri, ki bo menda turobnodeževen. Hm. Tretji dan zapored, ko v Boteginu nobene gostje. Ni kaj. Kar domov. Noč.

Alkohol: 1Preobremenitev prebavnih zmogljivosti . 00h 10 Janku Heidlu sem se zahvalil za zamujeno rojstnodnevno čestitko in mu sporočil, da sem v frki. Frka je zaostajanje Dodogovora, zaostajanje protokola zdravljenja. Neredko je v ofenzivi, moralnopolitična onemoglost iz katere se zdaj izkopavam. Pred osmo zjutraj sem bil v vampirskem dnevnem centru Izola. Izvedel sem akrobatsko točko "Sranje med vkapljavanjem". Z gospodom urologom doktorjem Gantarjem sva soglašala: do poslabšanja stanja mojih sečnih poti, ne bova ukrepala. Opoldne so mi že vkapljali dve vrečki zgoščenih eritrocitov. Ena policistka je trdila, da sva seksala, jaz pa sem ji rekel, da se spomnim vseh s katerimi sem. "Sem Martin Luter, prosim za odpustek parkirnine!" sem prosil receptorko. "Jaz pa sem Prešernova ljubica!", je odvrnila in mi parkirnine ni bilo treba plačat. Arijana in Beti sta se strinjali in sva s TL ob cca 14h 30 krenila v Kongresni center Branik. Spotoma je lačnica zmazala skoraj celo pico medtem pa sem jaz vozil. Presežno večinoma kuhano sva kosila z Beti in z Milošem. Njena gobja juha je bila ahojahoj. Zvedel sem, da je bil Milošev operativni obisk v Šempetru dosti bolj surov in dramatičen od mojega bivanja v Izolski bolnici. Beti je bilo v olajšanje dejstvo, da je kefir kar odporen na zanemarjanje in zmrzovanje. Na koncu sta naju domača obdarila zelo, zelo. V braniški gostilni na poti nazaj je Arijana s kavo zaužila še sladoledno kepico, jaz pa sem šel drugič trdo srat. Po stari cesti je ves čas dežljalo. Moj sin je tolkel prvo od dveh zaporednih nočnih. Na Klancu se nogometne tekme (Liverpool 4 : Barcelona 0) ni dalo gledati. V Fletcherkini preveč gosti kriminalki je svojo povzeptno pokvarjeno šefico s trdnim predmetom umorila njena tajnica mravljica. Arijano je začelo bolet v želodcu. Moje mnenje je, da poleg pomladanske nagnjenosti k alergiji krivo predvsem Arijanino pretirano uživanje hrane (pretirano glede na zmožnosti prebaviti jo). Tudi vrti se ji v glavi in se ob 00h 54 zdravi z Isaacom Asimovim. Pravi, da bodo fotke vseeno še pred počitkom objavljene. Mojo desnico sva začela spet mazati s šentjanževim oljem. Dodoljubstvu lahko noč in dobro jutro. Hvala za razumevanje, Valneji in Arinki pa za čestitke. Osmega maja 1998 sta nama bila poročni priči Franjo Frančič in Jana Olivieri.

Barko Mrecelj