Pričakujemo Živadinova

sreda, 2.10.2019 10:36

s sodelavsko ekipo. Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor.

2. okt. 19, sreda

Nekoliko poćivalniški dan. Poldan in pol in par minut, v Boteginu po nekaj solidnih plohah ne poplave. Lepo. Dežljalo še. Nekaj pospravljanja po včeraj. Do šestih nič gostov ne gostij, potem pa. Ruski konjak prinesla Arijana. Dober. Ga je še nekaj. Na javnem Proizvodnem razgovoru »Bio Kozmizem«, začetku snovanja gledališke predstave, nas bilo 14, ustvarjalcev in gostov, ki so tudi ustvarjalci. Marko imel dolg informativni uvod, Živadinov še daljšega pred petimi vprašanji. Dobro bilo, odlično celo, možaka se znata koncentrirati, poslušati in odgovarjati. 2 intenzivni uri. Se mi pa zdi, da se bosta morala še kar dogovarjati, da bosta ugotovila, kaj kdo od koga hoče. Deveta preko, razhod skoraj vseh, zadnja trojica si privoščili postnovoletni predvolilni šampanjec, ki ga ne ostalo. Zdaj pa jest in precej kasneje spat. Žordano mi podarila Arijana. Noč. A ja. Marko bo dobil letošnjo Ježkovo nagrado. Včeraj še nisem smel zapisat.

Alkohol: 1,5


15h 55 "Ni panike!", trdi Rožica. Mateja Koležnik je namreč poslala denar pred štirimi urami (Alah je velik!). Enajstčetrtinska zlogomelodija je posneta in vskladiščena. Sveže dežnikarice so v košari. Škrat K.K. se umika. Violeta od jabolk je umrla že pred nekaj meseci. Belo grozdje Korošcev tudi letos ne bo dozorelo. Lilo je postrani, močno ropotalo. Slavnik je v oblačju. Čez 25 minut pridejo umetniki in umetnica v Sanatorij na delavnico.

Enajst četrtinska je nova zlogomelodija. 12h30 naenkrat postalo 12h52 Uroša Buzettija Ministrelca je doletela mlada slikarka Barbara, ki tudi živi v hiši iz zemlje. Z desno nogo je med medenimi počitnicami stopil na Morskega zmaja in ga je bolniška varovala pred natakarsko tlako do včeraj. Je rekel, da dogajamo zanimivo, mi čestital za nagrado o kateri moram še molčati, bo novi punci povedal, da imam Priletni parazit že načrt eksploatacije njene mladosti in ustvarjalnosti.@ Marjetičarji so v kolenu žleba Aeijanine hiše s pitonom naleteli na plastenko, ki se je z vodo ne da iztakniti. Strateško delce so opravili zastonj. Hvalabravo! Kladnik povedal, da protipoplavna loputa stane nekaj čez 100 eurov. Jani Lanenooljni povedal, da bo v soboto pri Dolores, v ponedeljek pa se pelje v Novo Gorico. Tediju se zdravje obrača na bolje!Mi bo sporočil kako bom prejel svoj liter in pol.

Tarabarabira tarabara tarabira tarabam tam tim tam tom tim tam tam. 10h24 Arijana z Marjetičarji v Butalah na ogledu odvodno poplavne zadeve po samo 315 impulzih. Mačkinenca balkonska se sonči, fotografirana. Razveseljivo; kotliček pritličja trenutno ne pušča. Umazana posoda v kartonski škatlji čaka na pomitje. Skodelici za laneno skuto se hladita. Današnjo jutranjo koračnico bom zapisal. Dober dan!

Barko Mrecelj

Viselo v podnaslovu: "Danes ob 18h v mksMc Botegin razgovor :: Bio Kozmizem. Vstop prost."