Preloženi pik

četrtek, 7.2.2019 02:14

Iztok delovniško tudi omogočil pojesti pici. Arijana pripeljala iz Nove Gorice režiserko in oba psa. Gibano pel sem pred Zdravstvenim domom, vabil plinovega mušketirja. Saša S. L. ni klicala.

Na vrhu Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


7. feb. 19, četrtek

Še sončno. Lepo, dokler bo trajalo. Marko se informiral in poročal s Klanca. Telefonsko z Matevžem, pride mogoče danes z izpihovalnikom, če bo utegnil, drugače čimprej. Ali bo pa za kratek čas odpeljal oba računalnika na izpihovanje v Hrvatine. Sosed bivši soldat, katerega limuzina več kot mesec nepremičnina pred Boteginom, se ima čisto dobro v telovadnici v Sežani. Hudo. Zdaj ima mojo telefonsko številko. Jo imel tudi prej, a pozabil. Miran (zelo dobrovoljen, iskal šalice) in spremljevalka Meta v Boteginu pojedla mičkeni pici. Vmes še radovedna mladenka in spremljevalec z ribiško palico, dobila osnovne informacije, kaj več z navitim Miranom ne utegnil. Prideta še. Mogoče. Mimogrede: na megafestivalu Exit 2016 na glavnem odru igrali trije bendi, ki jih imeli v MKCju ali na Kopergoundu nekaj let prej. Še par obiskovalcev, RPK bi me v soboto morebiti izkoristil za privoz s farme Krkoč v Koper, dr. Igor ne pojde smučat. Po deseti nikogar več. Jutri bo Botegin verjetno cel dan zaprt. Praznik. Smrt pesnika.

Alkohol: 1,25Niti malo smešno ni, da sem zaklenil Arijano ven. 22h 59 Iztok zaključuje dežurstvo. Bo povedal Albinu in Tončki, da smo ponosni, ker bosta jutri opoldne na proslavi ne daleč od Boršta. Jeklenka plina stane že več kot dvajset eurov. Z Desanko in Vlasto sem se dogovoril za laboratorijski pik prihodnjo sredo ; ne že v ponedeljek. Pred vrati Zdravstvenega doma pod hrumenjem in smrdenjem tovornjakov sem gibano pel pesmice Štetja. Z županjo Sašo se žal žival nisva slišala po telefonu. Peter Tomaž Dobrila se je zelo smejal mojemu vprašanju o zločinskem osebnem življenju. Ne bo več obziren do mene glede razgovora o filmskih projektih. Biti Minister za kulturo nimas časa. Svinjsko stopalo je bilo zelo dobro, nogozelje preslano a tudi okusno. Angela Langsbury (Jessica Fletcher) je posvetila oddajo starejši pisateljici kriminalnih romanov.

Svežilni sunek pred plinom in Zdravstvenim domom. 16h 27 Arijana čez Italijo potuje proti Novi Gorici. Pred odhodom poslovilni poljubček zaključil kuhinjsko nesporazumevanje. Mateja Sukića, zame in za DPZN (UPB) doslej najboljšega odgovornega urednika Butalo televizije je na Zavod za zaposlovanje spravila odločitev ljubljanskih drmatorjev (po Arijanini in moji oceni je bila strina te odločitve znamenita napovedovalka, ki sem ji nekoč v predvolilni oddaji zaradi nesramnega vprašanja moral vreč svinčnik čez prazen prostor radijskega in TV soočenja v koprskem gledališču). Soba diši po svinjskih nogicah. Mudi se mi po plin in k zdravnici Desanki. Zato bo podnapisovanje objavljenih fotk in zaključevanje dnevnih novic še nedovršeno.

Upravno sodni odjeb Nebodotičnega Palmitelja 13h 43 Iz osončenega Klanca 18b pozdravljam vse, ki so se tudi razveselili zavrnitve Popović Matozove pritožbe. Iztoka je prva obvestila mama Tončka takoj po poročilih Radia Koper. Z Arijano sva se rokovala. Zaradi razlike osebnih slogov opravljanja domačih opravil se nočem več sporekati. Iztok v Boteginu danes zrači samo z vhodnimi vrati. Andrejki iz DPZN mejla poslana digitalna oblika prošnje "Obetavnostni sestanek". Telefonskega pogovora z županjo Sašo Likavec Svetelšek še ni bilo. Ex TV urednik Sukić bo poklical kasneje. Plina je zmanjkalo, svinjski parklji se bodo začasno nehali kuhat. Arijana si namreč pripravlja obrok pred odpotovanjem ob 15h v Novo Gorico po Renato in dva psa.

Barko Mrecelj