Pred premalo počitka

ponedeljek, 7.10.2019 07:45

Perilo je pripravljeno. Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor

00h35 Neredko kar stisnjen, Arijana bere roman potem, ko je objavila fotke.@ V Butalah se je zadržala dve uri dlje zaradi nadnajemnic in psihosocialne zapletenosti režiserke Renate. V Semedeli se kuha dediščinski spopad. Arijana meni, da sta ona in Bine podobno depresivna, Renata in jaz pa ne. Dorina je dobila gledališko povabilo, gledališčniki pa gobe. Mireli so bile pohane celo zelo užitne. Iz Sanatorija sem poslal Vanji v Split spremne stavke za k našim trem posnetkom performansov. Manjkajoče Gnjavnike sem vstavil in sklenil ostati na Klancu. Predvidevam, da bo Šarcu konjenica razpadla. Počasnetu mi je tempo hud.

Soje mlelno, cul pralno. 17h17 Arijana se ni vrnila praznih rok iz nabiralniškega sprehoda. Sonce ne bo več dolgo, veter najbrž ne bo ponehal.@ Arijano po desetih urah vodoravnije bolel križ. Ona misli, da je to od slabega ležišča. jaz sumim, da negibnost ledvičnega dela opozarja nase. Masažni impulzi so na 1365. V dopoldanskem spancu sem sanjal Feota, ki je bil zdrav in ni utegnil prit na že najavljen najin skupni nastop. Prišel je tudi Samuel Simonović in pojasnjeval nekaj, nam pa se je mudilo. Kuhinja (skuta,spiranje in kuhanje plenic, pomivanje posode) je posrkala urice. Bogato kosilo je sčarala Arijana. Pred njim telefon Vanji v Split, ona končno sčarala petstotaka od UPB in petstotaka od DPZN netto priliva tako, da je nakazala tudi obema organizacijama donacije z mojega transakcijskega. Mojca in Peco KUDov bila obveščena in soglašala. Mojca zvedela tudi za javno dostopnost devetdesetminutne predstavitve Francijevih CDjev na RTVSLO v arhivu. Želko bo mogoče začel parametre merit pred zaužitjem zdravil in po njem. Armando hoče imet izjavo ob stoletnici SKOJ-a. "U zvijezdanoj tami" se mi je danes zdela razglašena. Zlogomelodije sem si zamislil tudi s spremljavo kitare. To oboje kliče k nastanku besedil.

Skutno jutro; termostat na 20,5 7h 50 Zunaj oblaki prepuščajo, veter kuštra vrbo. Zunaj 11, tu centralna dviga od nočnih 19. Predin na prestolčki v svitku, Arijana vodoravna v spalnici. Večina skute je v hladilniku, manjšina še v cunjah. Voda za čaj na plinu. Mpje počutje je kar dobro. Dobro jutro!

Barko Mrecelj