Povkapljevalnice sem užival

nedelja, 10.1.2021 10:51

Ah, volkovi Mongolije. Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor.

1h 01 Trinog naokrog v mrazu z vetrom. Arijana ga stremi privesti vsaj v garažo. Moj utrip zasilnih 94. @ Užival sem v vožnjah, v Boteginu in petigrat štiri pesmice brez premora stoje. Doma v garaži je bil Arijanin tobak okusen in močan. Nizozemski rokometaši so bili tokrat zelo nevarni in so našim domačinom vzeli točko. Se zelo veselili. Francoza volčje mongolska limonada je bila taka, da je Arijana predlagala: "Ne bova več gledala televizije!" Lahko noč!

Utrip končno padel nad osemdeset.Snežinkalo je. 17h 23 Iztok v Semedeli pomaga Hefetu ob pristopanju k avtomobilu čeprav še ne ve kakšne so očetove namere. Arijane in Svetinje ni. Kratko pisal sem Franjotu. @ Andreju sem poslal prvi spis (Kljun) v Kondorjevem Vknjigovzetju Marka Breclja. Arijani sem pojasnil kaj je to sprotno ustvarjanje zgradbe knjižnega prvenca. Zavratnik Matevž Pucer poklical po telefonu mene a se ni zgodil potres v Hrvatinih. Povedal sem mu tudi, da spletni radio NOR ne kaže (ne morem trdit stoprocentno, ker ne spremljam njegovega programa) nobenega zanimanja za DPZN & UPB dejavnosti, mi pa smo dobro utrdili in razširili sodelovanje in zaupanje z mladimi in odgovornim sodelavstvom Radia Študent. Zaprosil sem ga za tedensko časovno kvoto strokovne pomoči staremu a še vedno nosilnemu kadru DPZN. Vasja Siva miš zase samega varčuje s centralno. V prozi njegovega očeta mu najbolj ugajajo sanje. Prvi spis za mojo knjigo se mu zdi na dovolj visoki ravni, meni pa, da je treba objaviti tudi kakovostne (slikovite) smeti. Okoli 15h me je po šestih urah delovanja premagala gravitacija in sem dve uri spal na kavču dnevne sobe. Dobri kosmiči so lepo šli s kompotom, že tretja meritev utripa zapored je bila malo čez 80, Arijana je prišla iz spalnice. Kliče v kuhinjo: "Je narejeno!"

V zmagovalni konstelaciji. Proso na Kitajskem že 4700 let. 10h 40 Arijana priključila fotoaparat, Svetinja miži na prestolčku, "Požar" je bil dober, tenka bio svečica gori investitorju centralne kurjave v spomin. @ Proso izvira verjetno iz severa Prednje Indije. Tam iz njega pečejo kruh in kuhajo tudi alkoholno pijačo, pivu podobno. Arijana meni, da napis "Polnozrnati kosmiči" na vrečkah ni smiselen, ker itak oves ali rž samo stisnejo. jaz pa si mislim, da mogoče stiskajo tudi oluščena semena. Odločno zavračam Arijanino teorijo, da njeno mnenje leta že, podcenjujem. Utrip prvega merjenja je bil 117. Zunaj je oblačno z vetrom, T=1,5 stopinje. Dober dan!

Barko Mrecelj


Viselo kot najava:Povkapljevalnice. Danes od 20h do 20h 30 bom v mksMc Botegin elektroakustično peligral Krave molznice.Soigralstvo z dlanmi naj pokliče na 041 318245.